Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan halk, bölgede bulunan çamlık sahilinde doğal tedavi görüyor. Çamlık sahilinde bulunan kumun; astım, kireçlenme ve romatizma hastalığına iyi geldiğine inan vatandaşlar yalnızca kafaları dışarıda kalacak şekilde sahilde bulunan kızgın kuma gömülüyor ve belli aralıklarla bu tedavi yöntemini tekrarlıyorlar.

"Sağlık için geliyorlar"

Kendilerine iyi geldiğine inandıkları doğal tedavi yöntemine ilişkin Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Erdemli Çamlığı Doğu Akdeniz’in en büyük çadırlı kamp alanlarından bir tanesi. Çadır tatili yapmak isteyen vatandaşlar buraya geliyor ve hem tatillerini yapıyorlar, hem de sağlık için kuma yatıyorlar. Çamlık’ta 200 çadır kapasiteli yerimiz var. Günlüğü 20 liradan çadır kiralanıyor" ifadelerini kullandı.



"Buranın kumu şifa gibi"

Uzun zamandır romatizma rahatsızlığı ile savaşan 65 yaşındaki Sabiha Kurt ise, "Ben 10 yıldır romatizma hastalığı ile mücadele ediyorum. Ayağa kalkamıyordum. Tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştum. Buraya gelen arkadaşlar tavsiyede bulundular ben de buraya geldim ve bir haftadır kuma yatıyorum. Şu anda çok şükür ağrılarım azaldı. Ayağa dahi kalkar oldum. Bir hafta daha kuma yatacağım. Buranın kumu şifa gibi geliyor. Ağrılarımdan kurtuluyorum." şeklinde konuştu.