İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen ve Fenerbahçe cephesinin merakla beklediği ‘Şike Davası’nın son duruşmasında savcı, tüm sanıkların beraatini talep etmişti. Bu gelişmenin ardından gözler 9 Ekim Cuma gününe çevrilirken, savcının mütalaasını, kararın ne yönde çıkabileceğini ve bundan sonra olabilecekleri Fenerbahçe’nin 3 Temmuz sürecinde avukatlığını da yürüten Emin Özkurt değerlendirdi.

Gelinen noktayı ‘tarihi’ olarak niteleyen Özkurt, kararın savcının mütalaası doğrultusunda beraat şeklinde çıkmasının kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi. Özkurt, kararın beraat yönünde olması halinde Fenerbahçe’nin hukuken büyük bir haksızlığa uğramış bulunduğunun bizzat bağımsız yargı tarafından kayıt altına alınmış olacağını vurguladı.

“FENERBAHÇE’NİN TAZMİNAT HAKKI DOĞABİLİR”

Beraat kararı çıkması halinde Fenerbahçe’nin 3 Temmuz sürecinde büyük bir haksızlığa uğramış olduğunun mahkemece teyit edilmiş olacağını ifade eden Özkurt, kulübün bu süreçte maruz kaldığı hukuksuz uygulamalar sonucu uğradığı zararlar nedeniyle gerek UEFA’ya, gerekse TFF’ye karşı yasal başvuru hakkının, hatta tazminat taleplerinin doğabileceğini belirtti.

Konu hakkında değerlendirmelerini sürdüren uzman hukukçu Avukat Emin Özkurt, “Beraat kararı neticesinde Fenerbahçe, hem UEFA’ya hem de TFF’ye karşı hukuki adımlar atabilir” dedi.

Avukat Emin Özkurt, çıkacak kararın ardından Fenerbahçe’nin UEFA aleyhine atabileceği hukuki adımlar olduğunu ve bu adımları hukuken yerinde ifadelerle temellendirebilirse bir takım kazanımlar elde edebileceğini de belirterek sözlerini tamamladı.