Foto: Google Play


Android cep telefonları için geliştirilen If uygulaması telefonunuzu çok daha akıllı hale geliyor ve sizi sürekli ayar değiştirme derdinden kurtarıyor. Uygulama sayesinde telefonunuzu her koşula ve olaya göre ayarlayabilir; telefonunuzun gittiğiniz yere ya da gerçekleşen herhangi bir olaya göre özel tepkiler vermesini sağlayabilirsiniz.

Bu bağlantıya tıklayarak telefonunuza ücretsiz şekilde yükleyebileceğiniz if uygulaması, programcılık literatüründe “if döngüsü” olarak adlandırılan mantık ile çalışır ve telefonunuzun belli olaylarda belli uygulama ya da fonksiyonlarını çalıştırmasına yarar.

If uygulaması sayesinde telefonunuz dışında Android ekosistemine bağlı diğer akıllı cihazları da programlayabiliyor, bu sayede telefonunuz vasıtası ile onların da belli koşullarda belli tepkiler vermesini sağlayabiliyorsunuz.

Facebook, Dropbox, Instagram, Twitter,Gmail, ayrıca Nest Termostat, FitBit ve Hue akıllı ampul gibi uygulama ve sistemlerle de entegre çalışan bu uygulamaya e-posta hesabınız ile kayıt olduktan sonra Collections, Recommended ya da All Time başlıklarından kendi ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayacak bir reçete seçebilirsiniz ve bu sayede örneğin iş yerinize geldiğinizde telefonunuzun otomatik olarak konumunuzu algılayıp tüm bildirim ve uyarı seslerini kısmasını sağlayabilirsiniz.

Neredeyse her aklınıza gelen fonksiyonu yaratabileceğiniz if uygulaması ile örneğin Instagram’da profill fotoğrafınızı değiştirdiğinizde otomatik olarak Facebook’ta da değişmesini sağlayabilirsiniz ya da telefonunuzun ertesi gün yağmur yağması halinde otomatik olarak size mesaj atmasını sağlayabilirsiniz ya da Facebook’ta bir fotoğrafta etiketlendiğiniz zaman o fotoğrafı otomatik olarak Dropbox hesabınıza indirebilirsiniz.