Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Kızlar Sahada’ etkinliğinde, futbolun kazanmak ve kaybetmekten başka bir anlamı olduğunu hatırlatmak isteyen yüzlerce kadın yeşil sahalara indi. Açev yararına düzenlenen ve Türkiye’nin alanında en yüksek katılımla gerçekleşen, gelenekselleşmiş ilk özel kadın futbol turnuvası sahaların tozunu attırdı. Aral Game kızları, onlarca takımın katıldığı turnuvada dördüncü olarak büyük bir başarıya imza attı. Dünyaca ünlü futbolcu Arda Turan’ın da katıldığı etkinlik, profesyonel oyuncunun pozitif enerjisi ile görsel bir şölene dönüştü. Futbola gönül vermiş kadınlarla kameralar karşısına geçen futbolcunun neşesi gözlerden kaçmadı.

Güçlerini birleştirip takım ruhunu sahaya yansıtan kadınlar, bir yandan meşin yuvarlakta hünerlerini gösterirken bir yandan da toplumsal olaylara dikkat çektiler. Aral Game Kızlarının da aralarında bulunduğu takımlar, Fair-Play çerçevesinde eğlenceli maçlar yaparak birbirlerine karşı kıyasıya mücadele verdi. Geçtiğimiz Pazar günü yapılan maçlar sonucunda dördüncü olan Aral Game Kızları, ‘FIFA satan PES ettiren Aral Kızları’ sloganının hakkını verdiler.

"Bu iş bizden sorulur dedik ve sahalara indik"

Tam bir eğlence havasında geçen ‘Kızlar Sahada’ etkinliği, Skylanders ve Disney çadırları ile interaktif ortama taşındı. Etkinliğe katılan çocuklar, Skylanders ve Disney karakterleri ile eğlenceli zaman geçirdiler.

Tüm gruplar içerisinde dördüncü olarak büyük başarı kaydettiklerini söyleyen Aral Takım Kaptanı Cansu Öcal, “Aral olarak oyuna dair her alanda var olmak istiyoruz. Zorlu ve yorucu bir süreçten geçerek büyük bir başarı kazandık. Bunun için hem gerçek sahada hem de sanal ortamda PES ve FIFA ile sıkı antrenman yaptık. Tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.