Diyarbakır Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde matematik öğretmenliği yapan Nazım Yokuş, 17 yıl boyunca çalıştığı bir matematik sorusu üzerinde istediği sonucu elde etmeyi başarmış. Üniversite döneminde, bir hocasından ilham alan Yokuş, ''Matematikte alternatif olarak farklı sorular üretilebilir mi?'' diye düşünerek bu amaç uğruna çalışmalar yürütüyor.

Matematik dünyasına alternatif bir soru üretmek isteyen Yokuş, hazırlamış olduğu soruyla bu amacına ulaştı.

Webtekno’da yer alan habere göre "Acaba kimsenin bulamayacağı, kimsenin bilemeyeceği matematikte bir açık var mıdır diye dert edinirken, uğraşırken böyle bir soru aklıma geldi. Bu soru gecelerimi aldı, uğraşlarımı aldı, emek verdim. TÜBİTAK dergisini okurken, bu soru aklıma geldi. Aslında cevabını bildiğim bir soruyu sordum direkt. Önce cevap geldi aklıma, sonra soruyu sordum. TÜBİTAK dergisini okurken orada soru ve cevap olarak aklıma aynı anda geldi. Sonra bunun cevabını teyit etmek, acaba bunun cevabını bilirler mi diye, çünkü 1995’ten günümüze yaklaşık olarak 20 yıllık bir süreç geçti cevabın üzerine çalışma yaptım, cevabımı destekleyen ifadelerin söz konusu olduğunu gördüm'' ifadeleriyle dile getiren Yokuş, cevabının ve sorusunun doğruluğunu kanıtlamak adına sorusuna doğru cevabı verene sahibi olduğu otomobili satarak 50 bin Türk Lirası ödül vereceğini açıkladı.

Görev yaptığı lisede İngilizce öğretmenliği yapan Gözde Saral'ın yardımıyla sorusunu İngilizceye çevirten Yokuş, şimdi bu soruyu olabildiğince fazla kişiye duyurmayı amaçlamakta.

Soru ise oldukça basit gibi duruyor olsa da 17 yıl gibi bir düşünce sonucu ortaya çıkmış. Soru ise ; “1 sayısından küçük, en büyük reel sayı kaçtır?” olarak belirlenmiş. Eğer cevabını bulur ve bu cevabınızı destekler iseniz Sayın Yokuş’a ulaşarak ödülü kazanabilirsiniz.