İçinde bulunduğumuz evren, bizim hiç çekinmeden sonsuz olarak tanımlayabileceğimiz kadar büyük. Sadece Dünya’nın ve bizim Güneş Sistemi’mizin de içinde bulunduğu Samanyolu Galaksisi bile aklımızın sınırlarını zorlayacak büyüklükte nesnelerle dolu.
Peki, sonsuz olarak adlandırdığımız; ancak saniyede 74,2 kilometre hızla sürekli genişleyen evrenimiz anlayabileceğimiz ölçülerle kıyaslandığında ne kadar büyük?
İşte tr.fobito'nun derlediği ilginç ve şaşırtıcı bilgilerle evrenin büyüklüğü

1.  Everest Yerküre’de yükselen en yüksek ve büyük dağ; ancak çok uzağa gitmeden sadece Mars’a bile bakarak Everest’ten 3 kat daha büyük bir dağ bulabiliyoruz.



2. Dünya’da her gün yaklaşık 500 bin insan doğuyor yad a bir nedenden yaşamını yitiriyor. her gün doğan ya da yok olan yıldız sayısı ise 275 milyon.



3. Yakıt ikmaline gerek duymayan bir uçak geliştirirsek eğer bu uçak, 900 km/s hızla Dünya’nın çevresini iki günden biraz az bir sürede dolaşır. Aynı hız ile Güneş’e ulaşmak ise 19 yıl sürer.



4. Dünya’nın Güneş etrafındaki bir turu 1 yıl (365 gün) sürüyor. Güneş’in Samanyolu Galaksisi’ndeki turu ise 225 milyon yıl…



5.  Bulutsuz bir havada ve ışık olmayan bir ortamda gökyüzüne bakarak en fazla 2500 yıldız görebilirsiniz; Samanyolu Galaksisi ise bu sayıdan 80 milyon kat daha fazla sayıda yıldız barındırır. Yani gökyüzüne bakarak Samanyolu’nun sadece 80 milyonda birini görebiliyorsunuz.



6. Dünyada yaşayan insan sayısı yaklaşık 7 milyar, galaksimizdeki yıldız sayısı ise kişi başına 28 yıldız düşecek kadar. Yani insan sayımızdan 28 kat daha fazla.7



7. Türkiye’de 81 şehir bulunuyor, tüm Dünya’daki şehirlerin sayısı ise 2 milyon 469 bin 501. Evrendeki galaksilerin sayısı ise Dünya’daki şehirlerin sayısından 80 bin 988 kat daha fazla.



8. Güneş’in kütlesi, Dünya’nın ağırlığının 330 bin katı; ancak galaksinin merkezinde yer aldığı tespit edilen Sagittarus A isimli kara deliğin kütlesi, bizim küçük güneşimizden 4 milyon kat daha fazla.



9. Dünya, şu anki bilgimiz ile yaşama sahip olduğuna emin olduğumuz tek gezegen; ancak Samanyolu’nda canlı yaşamı destekleme ihtimali olan 40 milyar gezegen daha var.