Milattan önce 10.000 yılında geçecek olan oyunda, Takkar adında kendi grubunda hayatta kalan son savaşçıyı yöneteceğiz. Oros adlı bu yabani bölgede geçecek olan oyunda, av olmamak için mücadele edeceğiz. Taş devri zamanına ineceğimiz bu oyunda, özellikle modern çağ öncesi vahşi insanlara, mamut ve balta dişli kaplanlar gibi vahşi hayvanlara, yırtıcı kuşlara ve kartallara, doğa şartlarına göre mücadele vereceğiz.



Tüm bunların yanı sıra oyunda detaylı bir Craft sistemi de bulunacak. Çevredeki işe yarar taşlarla, öldürdüğümüz canlıların derileri ve kemikleriyle hem silahlarımızı, hem de kıyafetlerimizi ya da çantalarımızı geliştireceğiz. Bu Craft sistemindeki yoğunluk ise Far Cry 3 ile Far Cry 4'e oranla daha yoğun ve detaylı olacak.

Ubisoft Toronto, Ubisoft Shanghai Studio ve Ubisoft Kiev Studio işbirliği ile Ubisoft Montréal tarafından geliştirilen Far Cry Primal oyuncuları milattan önce 10,000 yılına, mamutların ve kılıç dişli kaplanlar gibi dev hayvanların Dünya’da hüküm sürdüğü yıllara götürerek inanılmaz bir tek kişilik deneyim sunacak.

Tropiklere çıkarma yapan ve Himalayalara tırmanan ödüllü seri şimdi de yenilikçi açık dünya kum havuzu oynanışını insanların besin zincirinin en tepesinde bulunmadığı ama bunun için savaştığı zamanlara, dev hayvanların, nefes kesici ortamların ve tahmin edilemez vahşi karşılaşmaların olduğu bir dünyaya gidiyor.



Oyuncular tecrübeli bir avcı ve av grubunun hayatta kalan son üyesi olan TAKKAR rolünde oynayacaklar. Oros’un yabani topraklarına adım atan oyuncular tek bir amacın peşinde koşacaklar: insanların av olduğu bir dünyada hayatta kalmak. Vahşi hayatın tehlikelerini uzaklaştırmaya ve evcilleştirmeye yardımcı olacak unutulmayacak karakterlerle tanışacaklar. Oyuncular vahşi hayatı evcilleştiren ve soyunu tükenmekten kurtaran ilk insan olarak yolculuk edecekler. Bu yolda yemek için avlanacak, ateşe söz geçirecek, yırtıcı hayvanları uzaklaştıracak, ölmüş hayvanların kemiklerinden silahlar ve aletler yapacak ve Oros’u fethetmek için diğer kabilelerle yüzleşecekler.