Bu yıl üçüncüsü düzenlenen CypSec Konferansında siber casus yetiştirme politikaları, ülkelerin siber ordu faaliyetleri, hükümetlerin ayırdığı bütçeler ve bilgi güvenliği ile ulusal güvenlik ilişkisi tartışma konuları arasında öne çıkıyor.

siberbulten.com'da yayınlanan habere göre; ülkeler arasında siber savaşların başladığı iddiaları her geçen gün daha fazla uzman tarafından dile getirilirken, CypSec’de siber güvenliğin stratejik boyutu ekseninde yapılacak sunum ve tartışmalar gelecekte yürürlüğe girecek politikalara vizyon sunma amacı taşıyor.

“Marka bağımsız” nadir etkinliklerden birisi olan CypSec 15-16-17 Nisan’da Girne Amerikan Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

İlk kez 2013 yılında düzenlenen konferansa, bu yıl ilk kez

hackerlar ve güvenlik uzmanlarının birbiriyle yarışacağı ödüllü CTF (Capture the Flag) yarışması olacak.Etkinliğin ana sponsorluğunu STM Savunma Teknolojileri, Microsoft Türkiye, Netsparker, Crypttech ve Telconet’in olduğu CypSec konferansın ana konularını:

Siber güvenlik kavramları(siber savaş, siber silah,siber ordu, siber tehdit, vs)
Siber ordu yetiştirme programları ve ülkelerin siber güvenlik stratejileri
SOME (Siber olaylara müdahale ekibi)
Siber Savaş hukuku
SCADA tabanlı sistemler ve güvenlik problemleri
Türkiye’de siber güvenliğe verilen önem ve siber güvenlik yol haritası
APT(Advanced Persistent Threat)
Bilgi Güvenliği risk analizi yönetimi
oluşturuyor.

Açılışını KKTC Ulaştırma ve Bayındırlık Bakını Hasan Toçay ve BTHK Başkanı Sn. Kadri Bürüncük’ün yapacağı konferansın konuşmacıları arasında Fusun Sarp Önal, Adil Burak Sadıç, Bünyamin Demir, Minhac Çelik, Mehmet İnce, Ozan Uçar, Hamza Şamlıoğlu, A. Hakan Ekizer, Süleyman Özarslan gibi alanında uzman kişiler yer alıyor.