Teknoloji çağının tartışılan gündem konularından biri olan olan bilgisayarlar ile insan ve hayvanların kontrol edilmesi pek çok kesimin tepkisini çekiyor. Son olarak Kickstarter isimli sitede yayınlanan ve maddi destek bekleyen RoboRoach isimli ilginç bir projeye özellikle hayvan hakları savunucuları tarafından tepki çığ gibi büyüyor.

Webtekno’da bulunan habere göre bu sistemi üreten firma olan BackYard Brains RoboRoach isimli projesi ise 100 Dolar ödeyen destekçilerine canlı bir hamam böceğini akıllı telefonları üzerinden kontrol edebilmelerini sağlıyor.

Bu işlemlerin yapılabilmesi için gerekli olan çipi ve canlı hamam böceğine bu çipi yerleştirmeniz için gerekli olan ekipmanları sağlayan firma ürünü satın almanız durumunda sistemi kullanabilmek için hamam böceğini canlı olarak yakalamanız ve buz ile hamam böceğini bayıltarak gerekli materyalleri hamam böceğine yerleştirmenizi öneriyor. Ardından hamam böceğinin üzerine konumlandırdığınız çip ile böceğin tüm hareket kabiliyetini akıllı telefonunuza indireceğiniz uygulama ile kontrol edebilmenizi vaat eden bu projeye tepkiler yağdı.

Firmanın tepkiler üzerine yaptığı açıklamada hamam böceklerine herhangi bir zarar verilmediği ve bayıltarak işlemin yapılması ve verilen sinyallere karşı bir sorun yaşamadan hamam böceklerinin hayatlarını devam ettirebileceği iddia ediliyor olsa da RoboRoach projesi tepkilere rağmen firmanın resmi internet sitesi üzerinden satılmaya devam ediyor.