Merakla beklenen Huawei G8 akıllı telefon satışa sunuldu. Bu telefon hakkında bir süredir internette çeşitli bilgiler sızdırılıyordu ki şimdi telefonun bütün detayları belli oldu. Cihazın 5.5 inç genişlikli ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlük değerine sahip. Piksel yoğunluğu değeri 401 PPI seviyesinde. Akıllı telefondaki 64-bit Snapdragon 615 yongasetinde sekiz çekirdekli işlemci ve Adreno 405 GPU’su bulunuyor.

Akıllı Telefon'un haberine göre Çin merkezli Huawei, cihazın farklı RAM ve depolama birimi içeren iki farklı versiyonunu tasarlamış. İlk versiyonda 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı var. İkinci versiyonda ise 3 GB RAM ve 32 GB kapasiteli dahili depolama birimi bulunuyor. Depolama alanını artırmak için 64 GB’a kadar kapasitedeki microSD kartların kullanılabilmesi önemli bir avantaj.

G8’in ana kamerası 13 MP, ön kısımda selfie çekimler için 5 MP çözünürlüklü kamera bizlerle. Kutusundan Android 5.1 Lollipop işletim sistemi ve Huawei Emotion UI arayüzüyle çıkan ürünün pili 3000 mAh kapasitede. 4G destekleniyor ve siyah, beyaz, altın renk seçenekleri var. Güvenlik konusunda kaygılı olan kullanıcılar parmak izi okuyucu sensöre yer verildiğini görünce şüphesiz memnun olacaklar. Huawei G8’in 2 GB RAM’li modeli 370 USD ve 3 GB RAM’li modeli 434 USD fiyat etiketiyle satılıyor.