Cep telefonu kullanıcılarını aklını en çok meşgul eden sorulardan biri “Hangi işletim sistemi?” sorunsalıdır. Bu soruya kimi kullanıcılar tereddütsüz iOS derken kimi kullanıcılar da düşünmeye bile gerek duymadan Android cevabını veriyor. Elbette bu iki işletim sisteminin de uygulama mağazasında hayatımızı kolaylaştıracak yüzlerce uygulama mevcut; ancak bazıları var ki; bir işletim sisteminde kullanılabilirken bir diğerinin mağazasında yer almıyor.

İşte fobito.com’un derlediği liste ile iOS yani iPhone ya da iPad kullanıcılarının sahip olamadığı Android uygulamaları:

Muzei Live Wallpaper
İşletim sistemi tercihini Android’ten yana yapanların en kullanışlı buldukları özellik Android işletim sisteminin telefonunuzu kişiselleştirmenize daha fazla imkan vermesi. Muzei Live Wallpaper uygulaması da bu işe yarayan uygulamalardan biri.
Bu uygulama ile telefonunuzun arkaplanını her gün ünlü bir ressamın eseri ile süsleyebiliyorsunuz.

HoverChat
Bir uygulama veya oyun açıkken şeffaf bir şekilde mesajlaşmanıza olanak sağlayan HoverChat'ın eğlenceli arayüzü favori SMS uygulamanızı değiştirmenize neden olabilir.

Google Keep
Google’ın not alma uygulaması olan Google Keep ile her an elinizin altında olan bir not defterine sahip oluyorsunuz. Ayrıca Google hesabınız sayesinde tüm platformlardan erişebildiğiniz Google Keep, ses kaydınızı da yazıya çevirerek söylediklerinizi ya da size anlatılanı not almanızı da çok kolaylaştırıyor.

Cover
Gelişmiş bir kilit ekranı uygulaması olan Cover ile sık kullandığınız uygulamaların kısayollarına günün saatlerine göre filtrelenmiş olarak ulaşabilirsiniz.

Light Flow
Telefonunuzun bildirim ışıklarını kişiselleştirebileceğiniz bir uygulama olan Light Flow sayesinde e-posta, SMS ve Whatsapp gibi uygulamalardan gelen bildirimleri, bildirim ışığınızın rengini değiştirerek anlayabilirsiniz.

Cerberus
1 haftalık deneme süresinden sonra ücretli hale gelen Cerberus, telefonunuzun kaybolması ya da çalınması durumunda onu bulmanızı kolaylaştıran bir güvenlik uygulaması.

Lux
Telefonunuzun ekran parlaklığını günün belli saatlerine göre sizin programladığınız şekilde ayarlayan Lux uygulaması da ücretsiz sürümü dışında ücretli tam sürümünü seçebileceğiniz uygulamalardan.

Locale
Telefonunuzun bildirim durumunu özelleştirebildiğiniz Locale uygulaması ile bulunduğunuz ortama göre bildirim ve uyarı tercihlerinizi ayarlayabiliyorsunuz.

Sky Map
Google'ın gökyüzü haritası uygulaması olan Sky Map sayesinde yıldızlar hakkında birçok bilgiye sahip olabilir ve baktığınız yıldızın isimlerini öğrenebilirsiniz.

Link Bubble Browser
İnternette dolaşmayı ve sosyal medya hesaplarınız arasında geçiş yapmayı kolaylaştıran bir internet tarayıcısı olan Link Bubble Browser, sosyal medya uygulamalarından açtığınız linkleri arka planda çalıştırarak son derece kullanışlı olduğunu kanıtlıyor.

tTorrent
Bilgisayarınızda dosya indirmek için kullandığınız Torrent programının aynısı olan tTorrent ile istediğiniz oyun, film ya da müzik albümünü telefonunuza indirebilirsiniz.

Mighty Text
Bilgisayar başında çalışıp da telefonunu uzakta bırakanlar için son derece kullanışlı olan bu uygulama ile bilgisayarınızdan SMS gönderebiliyorsunuz.

Tasker
İçerisinde bulunan 200'den fazla hazır işlem sayesinde telefonunuzun kullanımını kişiselleştirmenize olanak sağlayan Tasker, telefonunuzda yapacağınız birçok işlemi dilediğiniz şekilde gerçekleştirmenizi sağlıyor.

UCCW
Ultimate Custom Widget adındaki bu uygulama ile telefonunuzu dilediğiniz gibi kişiselleştirebiliyor, telefonunuzun tüm ayarlarını dilediğini şekilde değiştirip kullanım deneyiminizi artırabiliyorsunuz.

AirDroid
Bilgisayarınızdan akıllı telefonunuza bağlanarak dosya transferi yapabileceğiniz, SMS gönderebileceğiniz ve daha birçok işlemi gerçekleştirebileceğiniz bir uygulama olan AirDroid oldukça kullanışlı bir arayüze sahip. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz AirDroid'i ister internet tarayıcısından isterseniz de bilgisayarınıza yükleyeceğiniz program ile kullanabilirsiniz.

Akıllı telefonlarınız ve tabletleriniz ile kullanabileceğiniz her türlü uygulama hakkında bilgi edinmek ve bu uygulamaları telefon ya da tabletinize indirmeden önce bilgi sahibi olmak için tr.fobito.com’u takip etmeyi ihmal etmeyin.