İstanbul, şüphesiz dünyanın en güzel şehirlerinden biri; ancak özellikle trafik söz konusu olduğunda da bir yerden bir yere gitmesi en zor şehirlerden biri olabiliyor. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız ya da bir süreliğine İstanbul’a gelmiş ve trafik problemi yaşamadan gezmek, toplu taşıma araçları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız fobito.com’un derlediği bu iphone ve android uygulamaları listesi size çok yardımcı olacak.

İBB CepTrafik
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin resmi uygulaması olan bu uygulama ile şehrin tüm sokaklarının trafik durumuna dair veriler her an elinizin altında. Harita ve kameralarla da trafik durumunu canlı olarak kontrol edebildiğiniz uygulama sayesinde rotanızı en rahat şekilde ayarlayabilir, trafikte geçirdiğiniz süreyi minimuma indirebilirsiniz.

Yandex.Navigasyon
Türkiye’ye yaptığı yatırım ve Türkiye’de sahip olduğu pazar payı sürekli artan Rus arama motoru Yandex’in navigasyon uygulaması olan bu uygulama, trafik verileri için en sık başvurulan uygulamalar arasında yer alıyor. Uygulama sesli navigasyon özelliği ile de gerek şehir içi, gerekse de şehir dışı yolculuklarınızda size yardımcı oluyor.

Nasıl Giderim
İstanbul’da toplu taşıma ile yapacağınız yolculuğun ne kadar süreceğini ve alternatif rotaları bulmanıza yardımcı olan Nasıl Giderim kullanışlı arayüzü ile elinizin altında bulunması gereken bir uygulama.

Metro İstanbul
Bir toplu taşıma uygulaması olan Metro İstanbul, güncel sefer saatlerini, sefer sıklıklarını ve metro istasyonları hakkında bilgileri içeriyor. Bu uygulama sayesinde otopark, engellilere yönelik tasarlanmış istasyonlar, asansör, WC gibi istasyon bilgilerini de alabiliyorsunuz.

Sabiha Gökçen
İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan yapılan uçuşları görüntüleyebildiğiniz bu uygulama ile uçakların haritadaki konumlarını da görebiliyorsunuz.

Mobiett
İETT otobüslerinin güzergahlarını, duraklara varış saatlerini ve size en yakın otobüs duraklarını görüntüleyebileceğiniz Mobiett toplu taşımayı tercih edenlerin vazgeçilmezi.

İSPARK
Özellikle İstanbul’daki ya da şehir dışından İstanbul’a gelmiş olan araç sahipleri için geliştirilmiş olan bu uygulama ile şehrin her yerindeki otoparkları görüntüleyebiliyorsunuz.

Havaalanı
Türkiye genelindeki havaalanlarının uçuş seferlerini ve bilgilerini gösteren bu uygulama da şehirlerarası yolculuklarınızda işinize yarayacak uygulamalardan.

Deniz Otobüsü
İstanbul’daki vapur, feribot ve deniz otobüsü seferlerini gösteren bu uygulama da gerek araç sahipleri, gerekse toplu taşıma kullananlar için son derece kullanışlı bir uygulama.

HGS
HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) hesabınıza kolayca bakiye yükleyebileceğiniz uygulama ile ne kadar bakiye kaldığını ve geçmiş yüklemelerinizi görüntüleyebilirsiniz.

TRAFI
Şimdilik İzmir, Ankara, İstanbul ve Bursa için kullanabileceğiniz bir şehir rehberi uygulaması olan TRAFI sayesinde şehirde gitmek istediğiniz yer için toplu taşıma yollarını öğrenebilirsiniz.