“Minecraft: Story Mode” adını taşıyan oyuna ait ilk videoyu yayınlayan şirket, Minecraft hayranlarına kendilerini nelerin beklediği konusunda bazı ipuçlarını veriyor. Londra’da düzenlenen Minecon 2015 etkinliği kapsamında yayınlanan video, Telltale Games’in Minecraft dünyasına yeni bir yorum getirmek için Mojang ile yaptığı işbirliğinin ilk sonuçlarını ortaya koyuyor.

Telltale Games daha önce de The Walking Dead, Game of Thrones gibi popüler televizyon dizilerinin mobil oyunlarını hazırlamıştı. Tıpkı bu oyunlar gibi, Minecraft: Story Mode da anlatıcı temelli bir oyun olacak. Minecraft: Story Mode da bölümler halinde yayınlanacak.

Oyuncular, Minecraft: Story Mode’da Jesse adını taşıyan bir karakteri kontrol edecek. Jesse’e oyunda üç karakter daha eşlik edecek. Dört kişiden oluşan ekipte bir savaşçı, bir mimar, bir kızıltaş mühendisi ve bir Griefer bulunacak. Tüm bu karakterler, türlerinin en iyi örneklerini teşkil edecekler. Minecraft: Story Mode, 2015 içinde Nintendo hariç neredeyse tüm platformlarda oyuncuların karşısına çıkacak.