Bir süre önce mobil cihaz üretimi ile sorumlu olan departmanının tamamını Micrsoft’a satan Nokia’nın yeniden akıllı cep telefon üreteceğine dair söylentiler yayılmaya başlamıştı. Nihayet Pazar günü firma yetkililerinden konu ile ilgili resmi açıklama geldi.

tr.fobito.com’un haberine göre bir süre önce bazı kaynaklar Nokia’nın gizli bir proje üzerinde çalıştığını ve 2016 yılında Finlandiya merkezli firmanın Çin’de yer alan bir Ar-Ge tesisinin çalışmaları ile yeni bir telefon üretimine geçeceğini ve tasarım ve adının patentini başka bir marka ile alarak akıllı telefon piyasasına geri döneceğini yazmıştı.

Nokia yetkilileri ise geçtiğimiz pazar günü yaptıkları açıklama ile bunun doğru olmadığını ve firmanın bir süre önce üzerinde çalışmayı bıraktığı başka alanlarda çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Bir zamanlar mobil telefon pazarının hakimi olan firma, akıllı telefonlara geçiş sürecinde kullanıcıların beklentilerini karşılayamamış ve Apple ile Samsung gibi markaların gerisinde kalmıştı. Sonuç olarak çareyi telefon departmanını satmakta bulan Nokia bir yıldan biraz uzun bir zaman önce 7.2 milyar Dolar karşılığında Microsoft’a satılmış ve 2015 yılına kadar Nokia adı ile üretime devam ettikten sonra ismen de mobil cihaz pazarından çekilmişti.
Mobil cihaz kolunu Microsoft’a bırakan Nokia ise odağını Here isimli harita uygulaması gibi farklı mobil şebeke hizmetlerine çevireceğini belirtti. Bu doğrultuda Mayıs ayı başlarında Fransız Alcatel-Lucent firmasını satın alan Nokia telefon üretmiyor olsa da telekomünikasyon sektöründe yer alacağını da göstermiş oldu.