Sony'nin Xperia Z3+ ya da bir diğer adıyla Xperia Z4'ünün çıkışının üstünden çok fazla bir zaman geçmiş değil. Yani telefonu 'eski versiyon' olarak tabir etmek bana biraz garip geliyor. Ancak Sony, Xperia serisinde hız kesmeye hiç niyetli değil. Görünüşe göre Sony, serinin yeni üyesi olacak Xperia Z5'te büyük bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Bu arada yeni Xperia sadece Z5 olarak değil, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Ultra ve diğer farklı türlerle raflardaki yerini olacak.

Hatırlayacağınız üzere Xperia Z4'ün ( Z3+), bir önceki modeline göre özellik bazında çok önemli değişimleri olduğu söylenemezdi. Hatta bu sebeple Sony zaman zaman eleştirilmişti. Ancak bu durum Xperia Z5 ile ortadan kalkacak. Çünkü telefon, bir önceki versiyona göre oldukça önemli değişiklerle gelecek. Ortaya çıkan sızıntılara göre, Xperia Z5'de Qualcomm'un en son versiyonlu Snapdragon 820 çipseti bulunacak. Bu çipsette 4GB RAM ve parmak izi okuyucu sensör gibi özellikler bulunmakta. Sony'nin parmak izi okuyucu sensörü telefon yüzeyinde nereye koyacağı konusunda henüz bir kesinlik olmasa da, söylentiler bu özelliğin ana ekran tuşunda bulunacağı yönünde. Bunların dışında telefon, 4,500mAh batarya ile her zamanki gibi OmniBalance diyaznını sunacak.



Son olarak telefonda beklenen özellik, Sony'nin Exmor RS IMX230 tabanlı CMOS sensörlü 4K çekim desteği sunan, HDR ve 21 milyon pikselli bir kamera. Söylentiler sonucu karşımıza çıkan özellikler bu şekilde. Sony Xperia Z5'in çıkış tarihi ise, -sızdırılan bilgiler doğrultusunda- Eylül ayını işaret etmekte. Ancak cihaz Eylül ayında sadece Japonya'da tanıtılabilir. Böyle bir durumda da cihazın diğer pazarlara giriş yapması, bu yılın sonunu bulabilir.

Kırılmaz telefon çok yakında geliyor

Kırılmaz telefon çok yakında geliyor