Sony’nin 2 Eylül’de IFA etkinliği heyecanla bekleniyor ve bu etkinlikte firmanın Xperia Z serisi yeni akıllı telefonların duyurulacak. Sony'nin 2015 sonu ve 2016 için öncü akıllı telefonlarından olm ası beklenen Xperia Z5 modeli firmanın parmak izi okuyuculu ilk akıllı telefonu olacak.

Akıllı Telefon'un haberine göre Twitter’da Vizileaks hesabının paylaştığı görselde Xperia Z5 akıllı telefon iPhone 5S’nin sağ tarafında görülüyor. iPhone’un sol kısmında ise Xperia Z5 Compact bulunmakta. Fotoğrafın gerçekliğini teyit etmenin bir yolu olmasa da bir aldatmaca yok gibi. Parmak izi okuyucu taşıyan ilk Xperia’ları Eylül ayındaki IFA etkinliğinde tanıyacağız.

Parmak izi okuyucunun akıllı telefonun sağ kenarındaki güç butonuna gömülmüş olması yüksek ihtimal. Bu durumu da ilk kez görüyoruz, daha önce ana ekran tuşuna gömülü şekilde ya da arka kısımda kameranın altında konumlandırılan parmak izi okuyucularla karşılaşmıştık. Fotoğraflardan anlaşılabildiği kadarıyla Xperia Z5’te bir deklanşör butonu mevcut, sık sık fotoğraf çeken kullanıcılar için önemli bir detay. Ses seviyesini değiştirme tuşları güç butonunun altında yer almakta. Daha önce birkaç defa gündeme gelen USB Type-C bağlantısını içermediği anlaşılıyor.