Çağımızda gelişen teknoloji ile artan ‘akıllı cihaz’ anlayışının en yaygın ürünlerinden olan ‘akıllı saatler’ yavaş yavaş eski tip saatlerin yerini almaya başladı. Özellikle gençlerin ilgi gösterdiği görülen bu akıllı saatler için üretilen rakip teknoloji ile yeni bir akıllı saat alma gereksinimi olmadan mevcut saatinizi bir akıllı saate dönüştürülebileceği iddia ediliyor.

Bu konuda Webtekno’nun yer verdiği habere göre Chronos adlı bir cihaz klasik saatin ve akıllı saatin iyi yönlerini birleştirmenize olanak sunuyor. Kol saatinin arka yüzüne yerleştirilen bu cihaz ile akıllı telefonunuz üzerinden müzik kontrolü, telefonunuza gelen bildirimleri anlayabilme, fotoğraf çekme gibi yetenekleri saatinize entegre etmiş oluyor.

Şu anda 100 Dolar gibi bir fiyata satışa çıkarılan Chronos’un tüm yuvarlak kol saatlerinin %80’ine varan bir oranda uyumluluğu bulunuyor. Android ve iOS mobil işletim sistemleri ile çalışabilen bu saat hemen hemen her telefon ile kontrol edilebiliyor ve böylece 1.000TL’ye varan ve aşan akıllı saatler yerine tek bir aparat ile saatinizi akıllı olarak değiştirilebilmesine olanak tanıyor.

Büyüklüğünün bozuk para kadar olması ve oldukça hafif bir cihaz olması sebebiyle kol saatinizin arkasına yerleştirdiğiniz takdirde kolunuza taktığınızda saat size bir rahatsızlık vermiyor. Üzerinde konumlandırılmış led ışıklar ile size bildirimleri yansıtan bu cihaz 36 saatlik bir pil ömrüne sahip ve kablosuz teknoloji ile şarj ediliyor.