26 Kasım Perşembe saat 00:44 civarında İkizler burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunayın etkilerini yaklaşık 10 gün kadar etkili bir şekilde hissedeceğiz. Peki bu dolunayın olası etkileri nedir, ne gibi konulara odaklanmak gerekir, ne gibi konular gündeme taşınabilir göz atalım hızlıca..

Dolunay, bir tamamlanma, bütünleşme, bitirme, sonlanma, sürecin sonuna gelme, yeni bir aşamaya hazırlık gibi genel etkileri budur.

Her dolunay sonrası olduğu gibi, diyete başlamak için harika bir zamandır, hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz. 28 Kasım itibari ile.

Bu dolunay ikizler burcunda olduğundan, iletişim, anlaşma, sözleşme işlerinizi halletmek, projeleri son noktaya getirmek, bitirmek için ideal zamandır.


Yine bu dolunay zamanı kullandığınız her türlü iletişim aracı ile ilgili işlemler yapmak, tamir ettirmek, onarmak içinde güzel zamandır. Fakat dikkat dolunay sonrası ay küçülmeye başlayacağı için, eğer web portal üzerinden bir  iş kurmayı düşünüyorsanız  Ay’ın büyümeye başlayacağı süreci değerlendirebilirsiniz, 12 Aralıktan sonrasını.

İkizler burcu dolunayında, en ilginç haberlerin alınıp verildiği zamandır. Sosyal medyada TT listesi her zamankinden daha hızlı bir şekilde değişebilir. Gündem sürekli bir şekilde değişir ve en asparagas haberlerin çıktığı zamandır. Bu yüzden her duyduğunuza, her okuduğunuza inanmayım. Eğer ki bir haber paylaşacaksanız kaynağının doğru olduğuna emin olun.

Aslında ikizler enerjisi biraz magazinel bir yapıya sahiptir, ciddi haberler, ciddi konulardan çok magazin ağırlıklı, genel geçer bilgi ve konular gündemimizde daha çok yer alabilir.

Bu dolunay zamanı, elinizde ki ödevleri bitirmek, projelerinizi tamamlamak, sunumlarınızı bitirmek için uygun zamandır aslında.

Duygusal meseleleri halletmek için pekte uygun bir zaman değildir bu dolunay dönemi, zira ay bu burçta pek rahat etmez, partnerinizin duygularından çok zihnine hitap edebilirsiniz. Zihinsel tüm işleri halletmek için uygunken, duygusal meseleler pek fayda etmez. Hatta yeni başlayan ilişkiler duygu noktasına inmek zorlaşabilir, yüzeysel ve zihinde kalabilir ilişkiler.

Sağlıkla ilgili konularda, nefes ve solunum yolları, ellerinize, kollarınıza dikkat edin. Bulaşıcı hastalıklar çok daha hızlı bir şekilde yayılır.

Bu dolunay zamanı, damar tıkanıklarının en çok meydana gelebileceği zamandır, bu tarz operasyonlarda yapılabilir, sıkıntı yok, telaşe etmeyin.

Bu dolunay zamanı, yabancı dil dahil yeni bir şeyleri öğrenmek için eğitime başlamak için ideal bir zamandır. Ama tek hendikapı çabuk sıkılma ihtimalidir.

Keza bu dolunay zamanı, görmediğiniz yerlere minik birkaç günlük seyahatlere çıkmanızı önerebilirim.

Dışarı çıkın, arkadaşlarınızla beraber takılın, sohbet ve oyun grupları oluşturun. Kitabevlerinden kitap alın, yarım kalan hikaye veya romanlarınızı tamamlayın. Çok fazla odaklanma gerektiren konulardan uzaklaşın bu dolunay ciddi bir odaklanma sorunu getirebilir zira.

Dolunay ikizlerin yönetici gezegeni Merkür, dolunay zamanı Yay burcundaki seyahati devam edecek. Yalnız Merkür yay burcunda pekte rahat ettiği bir pozisyonda değildir, zararlı dediğimiz yerleşimdedir. Bu da, eğitim, seyahat, iletişim, din, felsefe, medya, sosyal medya, araştırma, sınav, teknoloji, bilgisayar gibi konularda sorunlara neden olabileceğine işaret etmektedir.

Bu dönem uluslar arası ticarete atılmak için pek uygun bir süreç değildir, dikkat edin. Yabancılarla yapılacak her türlü işe ve organizasyonlarda sorunlar ve problemler ortaya çıkabilir. Ya da odaklanmak zor olabilir, hedefe kitlenmekte aynı şekilde. Veya hedefler ve fikirler değişebilir sürekli.

Twitter ve Facebook , İnstagram …vb sosyal medya araçlarında yeni paylaşım modüller gelebilir, ürünler geliştirilebilir.

Eğitim, sınav, okullarla ilişkili konularda umarım bir sorun, problem meydana gelmez. Hali hazırda çünkü bir TEOG sınavı var. Sorular, soruların okunması, cevap anahtarlarına ilişkin problemler yaşamamamızı ümit ediyorum.

Dolunay biraz karmaşık etkilere sahip. Zira Merkür hem Satürn ile yan yana hem de Neptün ile sert görünümlü. Bu kısmı açalım şimdi biraz…

Merkür ve Satürn’ün birlikte hareke edecek olması, öncelikle iyi tarafından bakacak olursak, ciddi düşünmek, meseleleri ciddi bir şekilde ele almak, ciddi uzun vadeli kararlar vermek, matematik ve bilimsel konularda yetenek ve gelişmeler, konsantre olmak, disiplin sağlamak, sabırlı olunması gereken konularda azami sabrı göstermek, mantıklı olmak, serin kanlı olmak, sorumluluk almak, ciddi iş ve projelere yönelmek için güzel işaretlerdir. Tabii bu etkileşimin negatif tarafı ise; duygulardan uzak aşırı gerçekçi olmak, kaygı, fazlaca gelenekçi davranmak, bardağı boş tarafından görmek, fazlaca her şeyi eleştirmek ve önyargıdır.

Diğer yandan Merkür’ün Neptün ile kuracağı aynı anda sert kontağı ise; fazlaca hassaslık, dalgınlık, hayal dünyasında yaşamak, gerçekçi olmakta zorlanmak, koordinasyon sorunu, plan yapmakta zorlanma, hayal kırıklığı yaşamaya müsait, gerçekçi olamamak, dalgınlık, unutkanlık gibi etkileri vardır.

Şimdi bunların hepsini bir araya getirdiğimizde ise şu sonuç ortaya çıkıyor, gerçek bilgiler çarpıtılabilir, geleceğe yönelik hayallerinizle ilişkili adımlar atarken gerçekçi ve ciddi olmaya bakın, size söylenen bilgilere hemen inanmayın ardını, arkasını araştırın. Eğer ki bir sınava girecekseniz sınav kağıdında kaydırma yapmayın, dikkatli olun. Boş hayallere, boş ümitlere kapılıp zamanınızı ve emeğinizi harcamayın. Gerçekçi olmaya bakın! Fikirlerin, planların projelerin son dakika değişebileceğini unutmayın ve bu yüzden de yedekte bir B planınız olmasına dikkat edin! Bir konuyu fanatikçe savunurken elinizde ki argümanların doğru olduğuna emin olun! Dolduruşa gelmeyin. Bol miktarda iletişim hataları, iletişim kaosları meydana gelebilir, söylemedikleriniz söylenmiş, yazmadıklarınız yazılmış gibi lanse edilebilir. Bilgi tahribatları çok sık meydana gelebilir. Hesap hataları sık sık gündeme gelebilir, banka işlerinizde ya da parayla olan işlerde dikkatli olun. Kargo gönderilerinizde doğru adresler yazdığınıza emin olun ya da birilerine mesaj atarken, bilgi verirken doğru yere gittiğine emin olun. Bilgiler yanlış kimselerin eline geçebilir.

İnternette sorunlar, telekomünikasyon sisteminde karışıklıklar, bilgi güvenliği ile ilgili açıklar, bilgilerin çarpıtılması, çok fazla gaf ve pot zamanı olacaktır. Sanatçılar, yazarlar, köşe yazarları, siyasetçiler, politikacılar özellikle en söylenmemesi gereken şeyleri söyleyebilir veya yanlış anlamaya müsait söylemlerde bulunabilir, gaf üstüne gaf yapabilirler. Anayasayı değiştirmek için girişimlerde bulunabilir veya bununla ilgili algı çalışmaları yapılabilir. Hukuk’un ve yasanın bir kez daha yara alabileceği bir dolunay olabilir. Dini anlamda da, yanlış yorumlar, belki sahte hadisler ya da din bilginleri, hocaların yanlış söylemleri ortalığı karıştırabilir. Ya da dini kullanarak bir yanlış bilgi ile söylemler olabilir. Ya da dini yerlerle ilgili konularda manipülatif bilgiler ortaya çıkabilir.

Bu dolunayın Türkiye üzerinde ki etkilerine değinecek olursak eğer;

Dolunay ; Türkiye’nin 12. Evinde meydana gelecektir. 12. Ev astrolojide; Halkın ruh sağlığı ( gerçi global bir ansksiyete içindeyiz, her an yeni kötü bir olay meydana gelecek endişesi ile), hapishaneler, hastaneler, huzurevleri, casuslar, gizli düşmanlara, terör gruplarına, terör faaliyetlerine, rehin durumlarına, perde arkasında dönen manipülatif olaylara, gözaltılarına  işaret eder. Bu önümüzde ki 10 günlük dönemde Merkür de zararlı yerleşimde olduğundan dolayı, bu saydığım maddelerle ilgili pekte keyifli haber ve durumlar meydana gelmeyebilir açıkçası. Ya da iletişim sektörü, basın-yayın, yazarlar, köşe yazarları, gazeteler, dergilerle ilgili baskınlar, hukuksal sorunlar artabilir.

Bunun yanı sıra, hapishanelerden mektuplar, kitaplar, haberler gelebilir, gündemde sık sık yer alabilir. Bu 10 günlük süreçte önemli bir dava vara eğer gidişhatı etklieyecek, kurtulma ve özgürlük yönünde kararların çıkacağını pek sanmıyorum açıkçası .

Merkür’ün zararlı yerleşimde olması, olası terör girişimlerinin de aslında başarısızlıkla sonuçlanacağına işaret edebilir. Tabii ki terörü, terörle ilgili gelişmeleri daha çok konuşabileceğimiz anlamına da gelebilir bu.

12.ev de olan her türlü etkileşimde ben, gizli bir takım belgelerin, konuların, görüntülerin, gizlenmiş, saklanmış ne varsa ortaya çıkacağını düşünürüm. Yine bir şeyler geliyor ya hadi bakalım. Gerçi evet alıştık gerçi ama!

12. ev bilinçaltı, psikoloji gibi konulara işarettir. Bu alanda ki bir dolunay, bu işleri yapanlara iyi gelir, danışan sayılarında artışlar olabilir bu dolunay zamanı.

Dolunay zamanı zararlı yerleşimde olan Merkür’ün Türkiye haritasında 6. Evde zararlı pozisyonda olacak. 6. Ev ise dünya astrolojisine göre; erler, askerler, hizmet sektörü, sağlık sektörü, emekçiler, işsizlik, iş ve iş bulma kurumu, milli savunma konuları, askerlik gibi konulara işaret eder. Demek ki bilgi ve iletişim karmaşasını en çok bu alanlarda deneyimleyebiliriz. Bu alanlarda çıkabilecek bir dolu asparagas haber olabilir, bilgiler yanıltıcı olabilir. Bu alanlarda sahte belgeler, sahte bilgiler ortaya çıkabilir ya da gerçek olmayan veriler, suçlamalar.

Tabii Türkiye tam bu dolunay zamanı Mars döngüsü yaşayacak. Marsın Terazi burcunda ki 3 Ocağa kadar detaylı hikayesini daha önce yazdığım linkten okuyabilirsiniz. Şimdi bu Mars dönüşü zamanı, muhalefette gerginlikler, tartışmalar, ayrılıklar gündeme gelebilir. Güvenlik konuları, gayrimenkul konuları, tarımcılık, maden, kömür ocakları, depremler sıkça gündemde yer alabilir. Madencilikle uğraşanların güvenlik tedbirlerini arttırmasında yarar var bu aralar. Tedirgin edecek depremler söz konusu olabilir, ülke toprak güvenliğini tehdit edecek gelişmeler, patlamalar söz konusu olabilir.

Mars Terazi hikayesi ise;

MARS TERAZİ HİKAYESİ