Merkür’ün güneşin kalbinde olması demek, iyi kötü tüm söylemlerin ve düşüncelerin evren tarafından süzgeçsiz duyulması demektir. Zihninizden geçirdiklerinize, dile getirdiklerinize dikkat edin çok hızlı gerçekleşebilir...
Bu hafta çarşamba günü; gece 24.00’ten sonra sabah saat 09.00’a kadar zihninizde önemli yeni fikirler doğabilir, not alın çok değerli. Bu yeni fikirleri kullanabilirsiniz. Ben bir gezegenin güneşin kalbinde olma durumunu çok çok fazla önemserim, çünkü güneş; yaşam veren/alan, merkez olduğu için bir gezegen güneşin kalbinde
olduğunda evrenin merkezi kalbe geçen gezegen olur, tüm
merküryen haller, yazı, iletişim, haberleşme, zihin, düşünceler, seyahatler çok ön planda olabilecek. Mesela ben özellikle Merkür/Güneş’in kalbinde iken şöyle yaparım, nelere ihtiyacım var, ne istiyorum, istediklerim için izlemem gereken yol, kısacası yaşamıma dair bir ihtiyaç listesi oluştururum, bazen yazarım bazen sadece zihin düzleminde de bırakabilirim. Zihninizden geçirdiklerinize, dile getirdiklerinize dikkat edin. Çok hızlı gerçekleşebilir.

Koç ve yük­se­len Koç;

Bu haf­ta Mer­kür Yay Bur­cu­’na ge­çiş ya­pı­yor. Bu sü­reç­te uzun se­ya­hat­ler, araş­tır­ma ge­re­ken ko­nu­lar, yurt dı­şı ve ya­ban­cı­lar­la il­gi­li iş­ler, hu­kuk­sal ko­nu­lar, eği­tim ve ta­nı­tım, rek­lam ko­nu­la­rı ön plan­da ola­cak ha­ya­tı­nız­da. Önem­li, mev­ki ve sta­tü sa­hi­bi ki­şi­ler­den bu sü­reç­te des­tek­ler ala­bi­le­cek­si­niz. Ha­ya­tı da­ha faz­la sor­gu­la­ya­bi­lir, fel­se­fi ko­nu­la­ra yö­ne­le­bi­lir­si­niz. Ay­rı­ca se­ya­hat­ler ve eği­tim­le il­gi­li ge­nel an­lam­da olum­lu et­ki­ler al­tın­da ola­cak­sı­nız 10 Ara­lı­k’­a ka­dar. Ve­nüs/Plu­to sert et­ki­le­şi­mi ise iş-özel ha­yat ara­sın­da ger­gin­lik, ka­dın­lar­la prob­lem, ka­dın fi­gür­ler yü­zün­den krizler meydana gelebilir.

Bo­ğa ve yük­se­len Bo­ğa;

Bu hafta Merkür Yay Burcu’na geçiş yapıyor. Başkalarına ait finansal kaynaklardan daha rahat bir şekilde yararlanabileceksiniz. Bu dönem kredi çekebilir, ödemelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Bazılarınız primler, burslar, nafakalar konusunda sürpriz olumlu gelişmeler yaşayabilirler 10 Aralık’a kadar. Venüs/Pluto sert etkileşimi ise; eğer ki bir ilişkiniz var ise, bu hafta kriz durumları söz konusu olabilir, gerginlikler, hafif tartışmalar, kıskançlık yüzünden sıkıntılar söz konusu olabilir. Bunun yanı sıra bu etkiyle, yurt dışı bağlantılı işlerinizde işler umduğunuz gibi gitmeyebilir, iş yaparken biraz dikkat edin.

İkiz­ler ve yük­se­len İkiz­ler;

Bu hafta Merkür Yay Burcu’na geçiş yapıyor. Yalnız olanlar sağlam, adam akıllı güzel ilişkilere adım atabilirler. Önemli ortaklıklar ve imza gerektiren koşullar oluşabilir. Bazılarınız evlilik planları yapabilir veya bu yolda önemli adımlar atabilirsiniz 10 Aralık’a kadar. Venüs /Pluto sert etkileşimi ile de, finansal anlamda risk almak için pek uygun bir hafta değil, kumardan, borsadan, riskli girişimlerden uzak durmakta fayda var. Özel hayatınızda ise önemli bir krizi çözmeniz gerebilir, eğer ki çocuğunuz var ise bu kriz onu hayatı ile ilgili de olabilir. Özel hayatınızda ve çocuklarla ilişkilerinizde alttan almalısınız.

Yen­geç ve yük­se­len Yen­geç;

Bu hafta Merkür Yay Burcu’na geçiş yapıyor. Yeni iş projeleri gündeme gelebilir, iş arayanlar iş bulabilirler, iş arkadaşlarınızdan, birlikte çalıştıkları kişilerden destekler alabilirler. Bunun yanı sıra fiziksel görünümünüzde ilgilenebilirsiniz, diyete başlayabilirsiniz. Günlük işlerinizi hallederken çok daha fazla keyif alabileceksiniz 10 Aralık’a kadar. Venüs /Pluto sert etkileşimi ile de aile ve özel hayatınızla ilgi konularda ılımlı olabilmeli, krizler yaratmamalısınız sınırları çok fazla zorlamamanızda, bazı konuları diretmemenizde yarar var. Ailenizle veya partnerinizle tartışma durumlarında dikkat edin.

As­lan ve yük­se­len As­lan;

Bu hafta Merkür Yay Burcu’na geçiş yapıyor. Yalnız olanlar için hayatlarında aşkın kapıları aralanmaya başlıyor, yaratıcılık gerektiren konularda başarı yakalama şansı çok daha yüksek olacak. Ama genel anlamda förtöz etkiler devrede olacak. Hayattan çok daha fazla keyif alabilecek, hobilerinize çok daha fazla zaman ayırabilecek, hatta bazılarınız yeni hobiler keşfedebileceklerdir 10 Aralık’a kadar. Venüs /Pluto sert etkileşimi ile de işinizi yaparken, birlikte çalıştığınız kişilerle ilişkilerinizde alttan almaya özen göstermenizde, krizler yaratmamaya çalışmakta yarar var, ya da komşularınız/kardeşlerinizle...

Ba­şak ve yük­se­len Ba­şak;

Bu hafta Merkür Yay Burcu’na geçiş yapıyor. Ev alım satım, taşınma, kiralama, evinizde dekoratif değişiklikler yapmak için oldukça uygun zamanlar olacak. Bazılarınız kendi evine çıkmak için adımlar atabilir, bazılarınız ise ev arkadaşı alabilirsiniz evinize. Ama her hâlükârda yerleşime ait konularda genel anlamda olumlu etkiler altında olacaksınız 10 Aralık’a kadar. Venüs /Pluto sert etkileşimi ile de özellikle para meseleleri bu hafta canınızı bir parça sıkabilir, kriz durumları oluşabilir. Paranızı etkin bir şekilde idare etmelisiniz, finansal konular yüzünden kimseyle kavga etmemeye özen gösterin.

Te­ra­zi ve yük­se­len Te­ra­zi;

Bu hafta Merkür Yay Burcu’na geçiş yapıyor. Seyahatler ön plana çıkmaya başlayacaktır, bunun yanı sıra tüm iletişim aletleri ile aktif iletişim içinde olacak, web, internet vb... konularla daha fazla haşır neşir olabilirsiniz. Bazılarınız ise yeni bir eğitim için araştırmalara başlayabilirler. Fakat yakın çevrenizdeki herkese yetişmeye çalışmaktan kendinize yeteri kadar zaman ayıramayabilirsiniz 10 Aralık’a kadar. Venüs /Pluto sert etkileşimi ile de bu hafta aileniz içinde veya yakın çevrenizdeki insanlar sizleri kriz ortamlarına çekmeye çalışabilirler, bu hafta ılımlı davranmalı, sakinliğinizi koruyabilmelisiniz.

Ak­rep ve yük­se­len Ak­rep;

Bu hafta Merkür Yay Burcu’na geçiş yapıyor. Finansal konular ön plana çıkacaktır. Harcamalar-kazançlar dengesini iyi kurmanız önem kazanacaktır, finansal konularla ilgili aşırı iyimser yaklaşabilirsiniz. Meraklanmayın, bu süreçte kazançlarınızı artırıcı etkilerde söz konusu. İşinizde terfi alabilir, daha iyi bir işe geçebilirsiniz 10 Aralık’a kadar. Venüs /Pluto sert etkileşimi ile de özellikle gizli saklı gündemden uzak tuttuğunuz ilişkiler yüzünden sıkıntılar, sorunlar söz konusu olabilir, yakın çevrenizin, kardeşlerinizin, komşularınızın eleştirilerine maruz kalabilirsiniz. Takılmamalısınız.

Yay ve yük­se­len Yay;

Bu haf­ta Mer­kür Yay Bur­cu­’na ge­çiş ya­pı­yor. He­def­le­ri­ni­ze çok da­ha ko­lay bir şe­kil­de ula­şa­bi­le­cek­si­niz, ki­şi­sel ye­te­nek­le­ri­ni­zi da­ha ra­hat bir şe­kil­de or­ta­ya ko­ya­bi­lir­si­niz. İle­ti­şim ha­ya­tı­nı­zın te­me­lin­de yer ala­cak, önem­li an­laş­ma­lar söz­leş­me­ler im­za­la­ya­bi­lir­si­niz, ile­ti­şim araç­la­rı sa­tın ala­bi­lir­si­niz 10 Ara­lı­k’­a ka­dar. Ve­nüs /Plu­to sert et­ki­le­şi­mi ile de hem fi­nans hem de sos­yal ya­şa­mı­nız­la ilin­ti­li ko­nu­lar­da kriz, so­run, prob­lem gi­bi et­ki­ler söz ko­nu­su ola­bi­lir. Özel­lik­le ar­ka­daş iliş­ki­le­ri­niz­de bu haf­ta da­ha ılım­lı ol­ma­ya ça­lış­ma­nız­da ya­rar var. Fi­nan­sal ko­nu­lar­da ise lüks tü­ke­ti­mi­niz biraz ar­ta­bi­lir.

Oğ­lak ve yük­se­len Oğ­lak;

Bu hafta Merkür Yay Burcu’na geçiş yapıyor. Kendinize dönük olabilirsiniz, bu süreç hedefleriniz için plan yapma sürecidir. Özel hayatınızda yalnız iseniz, karşılıksız aşklara yelken açabilirsiniz veya gizli ilişkiler içine sürüklenebilirsiniz. İlişki içinde olduğunuz kişiyi çevrenizdeki insanlardan saklayabilirsiniz. İlişkisi olanlar bu dönem minik krizler atlatabilirler. Bazı hoşunuza gitmeyecek dedikodular kulağınıza çalınabilir 10 Aralık’a kadar. Venüs /Pluto sert etkileşimi ile de; işinizde, kariyerinizde krizler yaratmamaya özen gösterin, üstleriniz, patronlarınız sizleri daha sert bir şekilde eleştirebilir.

Ko­va ve yük­se­len Ko­va;

Bu hafta Merkür Yay Burcu’na geçiş yapıyor. Kalabalıkların arasına karışacak, arkadaşlarınızla daha fazla zaman geçirecek, bazılarınız ise sosyal gruplarda flörtleşmelere, yakınlaşmalara başlayabileceksiniz. Yeni arkadaşlar, yeni sosyal çevre de cabası olacak. Bir süredir meslek ve iş hayatının omzunuza yüklediği yüklerden artık eğlenerek atmaya başlıyorsunuz. Arkadaşlık ve dostluk kavramları çok daha önemli olacak sizler için 10 Aralık’a kadar. Venüs /Pluto sert etkileşimi ile de; özel hayatınızda eğer biri var ise gerginlik, tartışmalar söz konusu olabilir, seyahat isteğiniz artacaktır.

Ba­lık ve yük­se­len Ba­lık;

Bu hafta Merkür Yay Burcu’na geçiş yapıyor. İş ve mesleki konulardan yana şanslı ve keyifli bir süreç başlamış olacak sizler için. Bazılarınız terfiler alabilir, bazılarınız iş değiştirebilir, bazılarınız ise yeni müşterilerle çalışabilir mesleki anlamda bir eğitim veya seminerede girebilirsiniz 10 Aralık’a kadar. Bu hafta Venüs/Pluto sert etkileşimi hakim olacak, arkadaşlarınız, sosyal çevrenizle olan etkileşimlerinizde kriz durumları söz konusu olabilir, özellikle kadınlarla ilişkiler zorlayıcı olabilir bu hafta. Ilımlı olmaya, arkadaşlık ilişkilerinizde olası negatif durumlarda yangına körükle gitmemeye özen gösterin.

YAY TAKIM YILDIZI ASTRO-MiTOLOJiSi


Bu hafta güneş Yay Burcu’na geçecek. Gelin bu hafta size Yay Burcu’nun mitolojik hikayesinden bahsedeyim...
Samanyolu hepimizin çok iyi bildiği gibi Güneşimizin bulunduğu galaksinin adıdır. Eskiler bilir, galaksimizi bir plak gibi düşünürsek, güneş sistemimiz 2. şarkının yer aldığı bandın üzerinde yer alıyor diyebiliriz. Bu konumdan yani kıyıdan galaksimize baktığımızda merkeze doğru yoğun beyaz renkli bir yıldız kuşağı görürüz. İşte bu üzerine süt dökülmüş gibi beyaz parlak yıldızlarla örtülü yol “Samanyolu” ya da İngilizcesinde olduğu gibi “Milky Way” (Sütlü Yol) adını alır. Uzun yıllar astronomlar galaksimizin merkezini bulmak için hesaplamalar yapmışlar. İşin ilginç yanı astronomların buldukları nokta, astrolojik olarak uzun zamandır kabul edilen noktadan çok uzakta değil. Galaksimizin merkezini tropikal Zodyak kuşağında 26 derece Yay Burcu temsil etmekte. Tam bu nokta ise Yay Burcu’nun imgesinde yer alan elinde yay ve ok taşıyan Santor’un okunun ucuna denk geliyor.
Yay, takım yıldızının sembolünde yer alan yarı at yarı insan Santor formunun insan tarafını simgeleyen kısmı bir süt sürahisi şeklindedir. Galaksinin merkezine sanki bu sürahiden süt veya yıldızlar dökülüyormuş izlenimini verir. Yaz gecelerinde Samanyolu Güney’den Kuzey’e dimdik uzanan bir yol gibi gökyüzünde görülür. Sanki gökyüzünde yer alan yıldızlardan bir otoyol veya yıldızların aktığı bir nehir gibi görünür ve mitolojik hikayeleri hep bu yol veya nehir teması üzerine anlatılmıştır. Antik Yunan’da adına “Galaxias Kuklos” Sütten Çember, Romalı’larda ise “Via Lactea” Sütten Yol adı verilmiş...
Yay yolculukların, neşeli şölenlerin burcudur. Nasıl olmasın? Yay Burcu’nun yöneticisi kalender ve çapkın Jüpiter’dir. Hep ölümlü güzel kadınların peşinden koşar. Bu birlikteliklerden doğan ölümlü çocuklar ancak Juno’nun sütünden içerlerse ölümsüz olabileceklerdir. Elbette Juno’da Jüpiter’in evlilik dışı çocukları için sütünü gani gani vermeyecektir. Jüpiter’in oğlu Herkül içinde böyle olur. Juno süt vermeyi reddeder. Fakat Zodyak’ın yaramaz ve üç kağıtçı çocuğu Juno gece uyurken Herkül’ü alır ve juno’nun göğsüne dayar. Juno uyanır ve onu hızla iterken süt yerlere dökülür ama çok geç kalmıştır. Herkül hem ölümsüz ve yenilmez güçte olacak kadar süt emmiştir. Plato’ya göre Samanyolu iki farklı cennetin bir araya geldiği yerdir. Sanki iki kumaşın birbirine dikildiği bir kesişme noktasıdır. Cennetin ana caddesidir.