Hâlbuki ne güzel günlerdi onlar... Borsa düşse, faizler kafayı kaldırsa, dolar yükselse suçlu belliydi; Faiz lobisi...
Kısa geçmişine karşın önemli faaliyetleri olmuş, Türkiye’nin gündemini belirlemiş, esrarengiz, güçlü, bir nevi Tapınak Şövalyeleri tadında gizemli bir oluşumdu... Türkiye’de faizlerin artması için canla başla çalışıyordu.
Deşifre olmaları yani literatüre girişi 2010 yılı, Sabah ve Zaman gazeteleri kaynaklıydı. O zaman kardeşlerdi... Evet, bu iki gazetenin dahi çocukları Kurtlar Vadisi’ni fazla kaçırdıkları bir akşam sonrasında örgütü afişe ettiler.

DOKUNAN YANIYOR!

Kaynaklara göre faiz lobisinin resmi ağızdan ilk defa yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle istifa etmek zorunda kalan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından dile getirildi.
Konuşmalarına “27 yıl sanayicilik yapmış bir kardeşiniz olarak” diye başlayıp, kırdığı ihracat rekorlarını anlatıp, dolayısıyla ekonomide yaşanan kötü gidişatın sebebinin kendi olamayacağını söyleyen Çağlayan; “Faiz lobisi bu güne kadar Türkiye’den 1.5 trilyon dolar sömür-müştür”demesiyle suçluyu işaret etti.
Etti de, sonrasında ihracat rekorlarını kazıyınca altından, İran altını çıktı? Yolsuzluk söylentileri muhtemelen faiz lobisinin işiydi ama o hediye piyano, milyonluk saat, 34 milyon Euro’luk rüşvet soruşturması olmasa iyiydi...

SAVAŞ BAŞLIYOR

O zamanlar paralel falan yoktu tabii... Türkiye’nin altını oyacak mihrak kıtlığı söz konusuydu... Haliyle olduk olmadık yerde bağıracak, çatacak mihrak arayan Başbakan Erdoğan, Ocak 2012 itibarıyla “Faiz lobisine karşı sert önlem alacağız” diyerek onurlu mücadelenin fitilini ateşledi.
İşte o gün bu gündür mücadele sürüyor. O günden beri mücadeleyi faiz lobisi kazanıyor. Faizler artıp duruyor. Daha da artacak!
Merkez Bankası’nın da fazla kaçacak yeri kalmadı. Dolar 3 liranın üstüne oturduğunda bir cephe daha faiz lobisine kaybedilecek.

YAKIN BU YAZIYI!

Peki, bu sefer faiz lobisi bu işi nasıl yaptı? Arkadan saldırdı... Dövizi coşturdu ki, faizler doların yükselişini durdurmak için artırılmak zorunda kalınsın.
İyi de doları nasıl artırdı? Koalisyon kurulmasını engelleyerek, erken seçimi dayatarak, Suriye’de savaşı körükleyerek, PKK’yı azdırarak...
Kim olabilir ki bu? Aman Tanrım, yoksa faiz lobisi O mu? Yok artık! Olabilir mi? Yıllardır kimse bulamamıştı... Hayır, olamaz! Çabuk bu yazıyı yakın! Ne ben böyle bir şey yazdım ne de siz okudunuz... Konu kapandı, bitti, gitti...