Aklınıza şu soru gelebilir; “Kardeşim erken seçim olursa olsun, fabrikalar çalışmayı mı durduruyor? İnsanlar yemekten, giyinmekten, barınmaktan vaz mı geçiyor? Piyasalar bu durumu neden bu kadar abartıyor?”
O zaman durum tespiti yapalım. Son tahlilde ülkede hükümet yok. Sorumlu yok. Hükümetçilik oynayanlar var. Tabiatıyla Hükümet fasulyeden olunca ne alınması gereken acil kararlar alınabiliyor, ne düzenlemeler yapılabiliyor.
En basitinden yeni kurulacak seçim hükümetinde üç HDP’li bakan da olacağı için bu bakanlar, tezkerenin uzatılmasına onay vermeyecek. Bu durumda Bakanlar Kurulu’nun nasıl karar alacağı ve TSK’nın PKK’ya nasıl sınır ötesi harekât yapacağı tartışılıyor.

Bütçesiz ülke olur mu? Olacak!

Konu hayati önem taşıdığından bir yolla halledilir. Ya diğer önemli konular? Seçimi bekleyecek. Hatta gelecek yılın bütçesi bile yapılamayacak.
Dolayısıyla üç ay sonrasına dönük kararları almak olanaksız hale geliyor. Ya seçimde tablo değişmezse? Dokuz ay daha demek... Ya sonra?
Gidişat otoriterleşip demokrasiden uzaklaştıkça yangından ilk kurtarılacakların adresi İsviçre oluyor. Anayasanın, hukukun, güçler ayrılığının kalmadığı, kurumların işlemediği, bağımsızlığın, özerkliğin bittiği yerde ne bekliyorsunuz ki?
Önümüzde böyle bir tablo varken iş dünyasından veryansın edeni duydunuz mu? Duyamazsınız. Durum çok mu iyi? Hayır, korkuyorlar! Korkarken de boş durmuyorlar. Kendilerini korumaya alıp duvarlar örüyorlar.

Keyifler nasıl?

Biz her daim yabancı paraya ihtiyaç duyan bir ülkeyiz. Onlara cazip görünmek bizim için zorunluluk. Yabancı yatırımcılar da salak değil... Onlar da “hele bir önümüzü görelim” diyecektir. Geleni olmaz, gideni olur. Sonra da dolar neden artıyor? Artar tabii...
Her geçen gün fakirleşiyoruz. 1 Ocak 2015 tarihinde 2,32 TL olan dolar kuru yüzde 27 artarak 2,95 TL oldu. Böylece 2015 yılı sonunda kişi başına 11 bin 18 dolar olması beklenen milli gelir, şimdiden 8 bin 500 dolar seviyesine kadar geriledi.
Bunlar resmi rakamlar. Ne eder? Düşmüş haliyle bile hesaplasak dört kişilik ailede yılda 100 bin lira eder. O kadar kazanan aile var mı? Resmen yok ama resmi olarak var!
Oysa efendilerin keyfi yerinde... Yok, halk mesaj vermişmiş... Yok, halka soralımmış... Yok, sandık çözümmüş... Burada altta kalanın canı çıkıyor, biz sizin keyfinizi bekliyoruz! Yeni Türkiye böyle...