Kışkırtmalar, korku filmlerinde güneş batınca ortaya çıkan vampirler gibi peş peşe geldi. 4 oldu.
1-Ülke elektriksiz kaldı.
Nedeni aydınlatılmadı. Bu çağda, bu teknolojik devrimler dünyasında bütün ülkeyi 10 saat elektriksiz bırakmanın sorumlusu, sebep olanı karanlıkta kaldı.
2- Savcı rehin alındı.
Türkiye’nin en büyük şehri, dünya kenti İstanbul’da Savcı, onu öldürmeye gelenler ile onu kurtarmaya gelenlerin iki ateşi arasında kurşunlandı. Nedeni aydınlatılmadı. Karanlıkta kaldı.
3- FB otobüsü kurşunlandı.
Taraftarı, seveni, renklerine aşık olanı çok takımlardan Fenerbahçe, yöneticileri, antrenörleri, tüm futbolcuları aynı otobüste uçağa yetişmek için hareket halindeyken şoförün gözüne nişan alınıp kurşunlandı. Kurşunlanma yeri viyadüğün üstü seçildi. FB otobüsünü içindekilerle uçuruma uçurarak öldürmek hedeflendiği yorumları yapıldı. Kurşunlayanlar ve onların arkasında yer alanlar bulunamadı. Karanlıkta kaldı.
4- Ağrı’da çatışma başladı.
Ağrı Diyadin’in Yukarı Tütek Köyü’nde HDP, bahar etkinliği düzenledi. Asker güvenlik önlemi aldı. PKK, uzun namlulu silahlarla askere kurşun yağdırdı. Asker ateşe kurşunla cevap verdi. Çıkan çatışmada 5 PKK’lı öldürüldü, 4 asker yaralandı. Taraflar birbirini suçladı.
Karanlık karanlığa bağlandı.
* * *
Ağrı Diyadin’deki çatışmanın ertesi günü iktidar sözcüsü (Sabah-Yeni Şafak- Türkiye) gazeteler; “Sandığa Sabotaj Yaptılar”, “Barışa Kurşun Sıktılar”, “HDP için oy isteyip Askere Saldırdılar” başlıklarıyla çıktılar. HDP’nin yayın organı (Özgür Gündem) gazete ise “AKP’den kanlı provokasyon”, “HDP’ nin önünü kesmek için asker devreye sokuldu” başlığı ile çıktı.
Taraflar kabul ediyor:
Kışkırtma var.
Kışkırtıcı kim?
Birbirlerini suçluyorlar.
Geçen seçimlerde AKP’ye oy vermiş Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki Kürt vatandaşların oylarının tamamını alarak ve başta İstanbul ile Almanya olmak üzere İzmir, Mersin, Adana, Antalya gibi büyük şehirlerdeki Kürt oylarını da toplayarak “barajı geçmeyi hedefleyen” HDP, “bölünmeyi değil birlikteliği ve kardeşliği öne çıkartan” ve sadece Kürt vatandaşların partisi kalmaktan çıkıp Türk vatandaşları da kucaklayan bir parti görüntüsüne döndü. Ne kadar samimi? Zaman ve ABD’nin tavrı gösterecek. Ağrı’daki çatışma sonrası HDP Başkanı Selahattin Demirtaş, “Silahtan beslenerek oy toplayanın Allah belasını versin” dedikten sonra “Genelkurmayı AKP’ye çalışmakla” suçladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise kışkırtıcı olanın HDP olduğunu söyledi ve “Malum siyasi parti, bölücü terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplamanın gayreti içinde” dedi. Başbakan da Ağrı’da yaralanan askerleri ziyarete gidip, resim çektirdi.
Anlayacağınız!
Kışkırtma 4. oldu.
4’ü de karanlıkta.
* * *
Anketler; HDP barajı geçerse AKP’ yine en çok oy alan ve iktidarda kalan parti olur fakat Tayyip Erdoğan’ın “Başkan olmak için” istediği milletvekili sayısını bulmaz diyor.
Günler gebedir.
Kışkırtma cenin oldu.
Rahimde büyüyor.
Seçimleri erteleme!
Buna ihtiyaç doğabilir!

SÖYLEŞİ

Seçim yaklaştıkça!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ağrı’daki olaylar sonrası görüşünü söyledi ve “ Seçim yaklaştıkça artacaktır... Daha da artacaktır... Güvenlik güçleri üzerlerine düşen görevi hakkıyla yerine getirmiştir. Bundan sonra da getirmeye devam edecektir” dedi.