Sayısız aktörlü, gerçekleri halktan gizlemeli, verilen sözleri toplumdan saklamalı, “analar ağlamasın narkozu” ile hem Türkleri, hem Kürtleri uyutmalı “çözüm sürecinde” gele gele buraya geldik:
Apo: Cici!
Selo: Feci!
Öcalan övülüyor.
Demirtaş yeriliyor.
“Yerilme” anlatımı yetersiz kalır. Selahattin Demirtaş, yerden yere vuruluyor; “kendisi birileri tarafından parlatılan bir projedir” denilerek ağır hakaretlere uğratılıyor.
Ne oldu?
Araya ne girdi?
Süreç elden mi gidiyor?
Süreci biri mi kaçırıyor?
Kim kaçırıyor?

* * *

Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan’ı Tayyip Erdoğan’ın elinden aldıktan ve Ali Babacan ile Erdem Başçı’yı da “o vatan haini laflarını duymamış olun, sakın istifa etmeyin, Saray’a yerleşip her lokmasında zehir arayanların ve TÜRGEV’in arkasına geçip kutuları dolar dolduranların partimizdeki ömrü bitti, bizim dönemimiz başladı... “  diyen bir gizli çatlama mı oldu? Başbakan Davutoğlu’nun çalışma makamı Dolmabahçe’de yapılan, “10 maddelik mütareke ilanı” nın henüz dumanı tüterken; Tayyip Erdoğan hem Sırrı Süreya Önder’i ve hem de Selahattin Demirtaş’ı işaret edip “iki maymun oynuyor” diyerek hakaretler yağdırdı.
Maymun Sırrı!
Maymun Selo!

* * *

Bu iki isim; neden maymun olsun. Çözüm Süreci’nin “yapılan mütarekeye bağlı kalınarak” sonuçlandırılması için ellerinden geleni yapıyorlar. Gel Başbakanlık makamına görüşelim, birlikte fotoğraf çektirip TV’lere servis edelim ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu’nun Kürt kökenli vatandaşlarına “süreç devam ediyor, oyları yine AKP’ye verin” mesajını yayalım denince geliyorlar, birlikte gülümseyerek fotoğraf çektiriyorlar.
Git İmralı’ya Abdullah Öcalan’ın mektubunu al Kandil’e götür denince alıp götürüyorlar.
Daha ne yapsınlar?
Niçin maymun olsunlar?
Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder; Tayyip Erdoğan ile Abdullah Öcalan’ın etki alanından çıkıp, Ahmet Davutoğlu ile “süreci birlikte götürmeye” mi çark ettiler?

* * *

Bülent Arınç,  “çözüm sürecine çomak soksun diye birileri onu parlatıyor” türünden laflarla Selahattin Demirtaş’ı linç etmeye kalktı.
Ne bu hiddet!
Ne bu celal!
Neden bu hamlık!
Artık kabul edildi: Çözüm Süreci Görüşmelerinde; Kürt tarafının manevi lideri İmralı’da Abdullah Öcalan, askeri lideri Kandil’de Murat Karayılan, Meclis’te siyasi lideri ise Selahattin Demirtaş.
Müzakere üçlü yürüyor.
Ne oldu?
Niçin Apo cici?
Niçin Selo feci?
Niçin Sırrı maymun?
HDP, seçime parti olarak girsin. Barajı aşamaz. Bütün Kürt oyları AKP’nin havuzunu dolduran su olur, 400 milletvekili ile Tayyip Erdoğan’ın istediği “Türk işi Başkanlık” yolu açılır diye hesap yapıtlar. Selahattin Demirtaş’ın liderliğindeki parti “barajı geçebilecek desteği yakaladı” diyorlar. 400 milletvekili hedefi nane oluyor, Tayyip Erdoğan’ın siyasi ömrü sarayda bitiyor, Davutoğlu dönemi açılıyor.
Bu yüzden mi?
Apo, kaldı cici.
Selo, oldu feci.

Fasulye: 26 TL.

Fiyatlar tırmanıyor. 1 kilo fasulye 26 TL’ye çıktı, 1 kilo soğan 2 TL’ye dayandı. Şubat ayında sebze ve meyve fiyatları ikiye-üçe katlandı. 1 dolar da dün 2.52 TL’yi devirdi. Bankalar cephesinde de 1 haftalık mevduat 13.5 milyar TL azaldı. Döviz hesapları ise 2 milyar TL arttı. Ekonomiden Sorumlu Bakan Ali Babacan ile Başbakan Davutoğlu ise 3 saat görüştü. Geçmişi bilenlere bu göstergeler bir şeyi hatırlatıyor.