MHP lideri Devlet Bahçeli, koalisyon yapmak için; “Cumhurbaşkanı, Saray’ı terk etmeli ve Çankaya fanusuna girmelidir” şartını 4 şarttan biri olarak dile getirince Adana’dan 40 yıllık arkadaşım beni aradı, “İzin ver Adana ağzıyla Devlet Bahçeli’ye bir ufuk açıcı öneri söyleyek...” dedi.
Lütfen dedim.
Şunları söyledi:
“Allah’ına, Kitabı’na gurban Devlet Bahçeli gardaşım... Fanusa goyma! Tabağa oturt! Hepimiz görek!”
Demek istiyor ki:
Matematik, aritmetik, sorumlu siyasetçilik Devlet Bahçeli’ye “Fanusa gir” şartıyla uğraşmak yerine doğrudan “Tayyip Erdoğan’ı o israf Sarayı’ndan alıp, Çankaya’ya koyma imkanı” veriyor.
Matematik şöyle:
MHP: 80 milletvekili.
CHP: 132 milletvekili.
Toplamı: 212 milletvekili.
AKP: 258 milletvekili.
Bu hesaba göre CHP ile MHP’nin ikisinin toplamı AKP kadar etmiyor.
Bir de HDP var.
HDP: 80 milletvekili.
Bu durumda yarın-öbür gün AKP, Bahçeli ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun partilerine dönüp “Benimle koalisyon yapmaya korkuyorsunuz, o zaman tek başına hükümeti kuruyorum ve Meclis’ten güven oyu istiyorum” derse ne olur?
CHP vermez.
MHP de vermez.
HDP ise güven oylamasının yapıldığı Meclis toplantı salonundan çay içmeye çıkar. Böylece Selahattin Demirtaş da, “Biz de güven oyu vermedik ki, çay içmeye çıkmıştık...” diyebilir. Bu durumda AKP hükümeti tek başına Meclis’ten güven oyu alır.

* * *

Şöyle alır:
Bir hükümetin güven oyu alabilmesi için 276 milletvekilinin oyuna ihtiyaç yok.
Yasalar da ortada.
Matematik aynı zamanda; Devlet Bahçeli’ye, Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Selahattin Demirtaş’a Cumhurbaşkanını yüksek mahkemenin de “kaçaktır” kararı verdiği israf sarayından alıp düz bir tabağa oturtmaya da imkan veriyor.
CHP: 132.
MHP: 80.
HDP: 80.
Üçünün toplamı, AKP milletvekillerinin parmak kaldırmalarına ihtiyaç duymadan, istedikleri “kanunu çıkartabilme gücünü” sundu.
Kanun teklifi hazırlanır.
Saray Başbakanlık için yapıldı. Başbakanlığa geri verilecek. Kirada oturan ve her ay milyonlarca lira kira ödeyen 12 bakanlık var, Saray’a bunlar taşınacak denir.
Kanun çıkar.
Saray boşaltılır.
Tabak gibi ortada.
Fanusa gerek yok.

* * *

Devlet Bahçeli, bu “Meclis matematiğini” işletme beceresini gösterse kanunlar çıkartarak; 4 bakanı da Yüce Divan önüne çıkartabilir.
Çürümeyi durdurabilir.
Temizliğin önünü açabilir.
Bunu yapmayıp HDP ve CHP ile kavgaya tutuşuyor. Tayyip Erdoğan’ı hep oyun kurucu olarak tutuyor.
Bahçeli MHP’yi sıfırlıyor!
Gizli Tayyipçi olabilir mi?

Hüseyin Sağ kendini dövdürdü (!)


HP Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ, 11 yıldır planlara aykırı değiştirilmiş 200’e yakın imar ruhsatında şehir rantı hırsızlığı tespit edip savcılığa koştu. Mahkemelere başvurdu. Hem kendi partisi CHP Belediye başkanlarını ve hem de iktidar partisi AKP belediye yönetimlerini hukukun önüne taşıdı. Geçen hafta İskenderun’da yaşayan uyuşturuculuk, hırsızlık, adam yaralamadan sabıkaları olan 3 kişi Hüseyin Sağ’ın burnunu kırdılar. Bu 3 kişi İstanbul’a ilk kez geliyorlardı. Ataşehir’e bağlı Yeni Sahra Hal Pazarı’nda “civciv satıcılığı” yapıyorlardı. İstanbul’u bilmez gariban insanlardı. Ancak nerden buldularsa bir otomobil sahibi olmuşlardı ve hayret edilecek bir tesadüfle Hüseyin Sağ’ın oturduğu Çiftehavuzlar’da öğlen vakti saat 12’de geçiyorlardı. Geçerken Hüseyin Sağ’ın burnunu kırdılar. Cinayet Masası, Organize Şube, Siyasi Şube ekipleri olayı inceledi. Bu gariban pazarcılar, nereden, nasıl buldularsa özel bir avukat da tuttular. CHP’nin İstanbul’da 28 milletvekili var, 3’ü avukat, fakat hiçbirinin aklına partilileri Hüseyin’i savunmak gelmedi. Savcı 3 saldırganı tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkeme onları serbest bıraktı. Tam bu günler içinde Hüseyin Sağ’ın partisi CHP’nin Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile taze CHP milletvekili eşi Gamze İlgezdi’nin “şehir rantlarıyla destekli oldukları iddia edilen çok sayıda katları, rezidans daireleri” ortaya çıktı. Ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızının da bu rant destekli katlardan birini satın aldığı haber oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi bir hesap uzmanına yakışacak şekilde; “ Kızım 2007’den 2014’e kadar şu bankada, şu kadar maşla çalıştı, şu kadar birikim yaptı, ben de filan bankadaki birikimimden kızıma şu kadar parayı verdim ve Ataşehir Buz Rezidans’taki daireyi bedelini ödeyerek aldık. İşte belgeleri” demedi, “Kul hakkı yemediler” diye yuvarlak lafla geçiştirdi. Aynı şekilde CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile eşi CHP Milletvekili Gamze İlgezdi de nasıl ve ne zaman kazandığını ve bu kazançların karşılığı ne kadar vergi verdiğini açıklamadan, “biz varlıklıyız” diye yuvarlak açıklama yaptılar. Bu durumda Hüseyin Sağ, Mardin’den adam getirtip kendini dövdürmüş oldu. Çürüme çok derinde.