Geçmiş 13 yıl içinde bu coğrafyada; Irak parçalandı. Saddam asıldı. Irak’ın petrolü ganimet yapıldı, Barzani Kürtlerine verildi.
1 milyon insan öldü.
Libya da parçalandı.
Kaddafi kafasına sopayla vurulup linç edilerek öldürüldü. Libya’nın petrolüne de el konuldu.
Suriye de parçalandı.
Suriye lideri Esad’ın ölmesine ramak kaldı. Ülkesi, Arap ile Kürdün birbirini boğazladığı, Selefi İslam ile Şii İslam’ın birbirini boğazından kestiği, Amerikan uçaklarının IŞİD’i vuruyorum diyerek çocuk, kadın, ihtiyar sivilleri de bombaladığı kaos ve kargaşaya boğuldu. Suriye’nin bu kanlı kaos ve kargaşaya saplanmasına Türkiye’yi yönetenlerin Esad’ı indirmeyi hedefleyen kör hesapları da yardımcı oldu.
13 yıl sonra Türkiye’nin önünde bela.
ABD Türkiye’yi “taraf olmaya” zorluyor: Suriye’ye karadan asker sok, ben havadan bombalıyorum sen karadan IŞİD’i vur.
Peki PKK ne olacak?
İşte kara bela.

* * *

Türkiye ne yapacak?
Belayı nasıl kovacak?
Türkiye’yi yönetsin diye seçilip devletin başına getirilmiş olanlar (Tayyip Erdoğan-Davutoğlu) bu belayı savuşturma yönünde fikirleri var mı?
Fikir söylemiyorlar.
Aldatma yapıyorlar.
PKK’nın öldürdüğü her polis, her asker, bombalayıp yıktığı her köprü, yakıp yıktığı her şeyin faturasını Meclis’e 80 milletvekili sokmuş HDP’ye yazdırıp, HDP’ye kaymış oyları kendine yeniden çekmeye çalışıyorlar.
Fikir buysa çok sığ.
Derinliği sıfır.
Bir seçimlik işe yarar.
Kara bela ülkeyi parçalar.

* * *

Fikir bu sığlıktaysa; önünde sonunda ABD’nin Ortadoğu’da 100 yıldır yaptığı; Lawrence’ın “Make it their War” formülü uyarınca; önce Türk ile Arap’ı, sonra İranlı ile Arap’ı, sonra Libya’da Arap ile Arap’ı, şimdi Suriye ile Irak’ta Kürt ile Arap’ı vuruşturma tuzağına Türkiye’de düşer, dışına çıkamaz.
Arap Kürt’ü vurur.
Kürt, Arap’ı öldürür.
Kürt (PKK) Türkü kurşunlar.
Türk ile Kürt boğazlaşır.
Savaş, Lawrance’ın 100 yıl önce söylediği gibi ABD’nin IŞİD ile savaşı olmaktan çıkar “Türk ile Kürt’ün savaşına” dönüşür.
Böl, savaştır, yönet olur.

* * *

Bu tuzağa çekilen Türkiye’yi “beladan savuşturmak için” devletin başına seçilip gelmiş olanların bela ayrımı ölçüleri nedir?
Hangisi ne çeşit bela?
IŞİD nasıl bir tehdit?
PKK nasıl bir düşman?
IŞİD’in Türkiye’ye bir askeri tehdidi, bölmek isteği, toprak talebi, pay isteme, özerklik dile getirme arzusu yok. IŞİD, ABD’nin desteğini alarak Irak ve Suriye topraklarında denize çıkışı olan Büyük Kürdistan’ı kurmak isteyen PKK ile savaşıyor. IŞİD’in Türkiye’ye tehdidi ideolojik; İslam’ın en geri yapısını Müslüman Türkiye insanına da aşılamak.
PKK ise askeri tehdit.
Güneydoğu’yu tutmuş.
Asker vuruyor.
Polis kurşunluyor.
Meclis’e 80 milletvekili sokmuş, yetinmiyor, öldürmeye devam ediyor. Yeni açılımlar istiyor.

* * *

Son 15 yılda gördük.
Irak parçalandı.
Libya parçalandı.
Suriye parçalandı.
Bela Türkiye’ye dayandı.
Açılım nasıl kapanacak?
Fikriniz var mı?
Ülkünüz nedir?
Söyleyin.
Tartışma olacaksa “fikir üzerine” olsun. Koalisyon kurulacaksa “açılımı kapatma fikri” üzerine kurulsun. Yeni erken seçime gidilecekse; seçim propagandaları “Türkiye’yi bela bataklığına sokmaktan kurtarma” projeleri üzerine olsun.

* * *

Açık yazayım:
Kürt açılım yaptınız.
Açılımınız nasıl kapanacak?
Neresinden kapanacak?
ABD ile birlikte açıldı.
Kiminle kapanacak?
Fikir söyleyin.
Halkı aldatmayın.