Halk bu!
“Yeter Artık” diyebilir.
Kaçak Ak Saray’ın iştahı da kursağında düğümlenir. Bu ihtimal ortaya çıkmış olmalı ki, Saray’ın sahibi “iştahının dozajında” indirim yaptı. Saray kabul salonunda topladığı muhtarlara  “...seçimlerde  400 milletvekili çıkartalım ki...” diyordu fakat dün hedef küçülttü; 335’e indi.
Gün ola!
Harman ola!
Daha da inebilir.
276’ya bile razı olabilir.
AKP’ye oy vermiş 20 milyon seçmenin içinde bir bölümü de vicdandan, akıldan, doğrudan yanadır.
Bakarsın karar verirler.
Kurucu lideri Saray’a gömerler.
Oylarını bu seçimde Orta Anadolu’da MHP’ye ve Doğu Anadolu’da HDP’ye kaydırabilir. AKP tabanından böyle bir “Yeter Artık Senin Bu Firavun Kibrin” tokadı gelir de; MHP oylarını yüzde 20’lere yükseltir, HDP barajı aşan oranı tutturur, CHP de oylarını korursa; Saray’ın sahibi o saraya gömülür. Kendini dinleyecek muhtar bile bulamaz. Dışarı çıkamaz, “Tören Cumhurbaşkanı Tayyip” olarak tarihe not düşülür.

* * *

Beni Allah söyletiyor değil.
Saray’ın emir eri ve devlet kaynaklarının partisi olmuş AKP’nin ampulü pır-pır! Seçim nabzı tutmaya çalışan 6-7 araştırma şirketi var. Bunların araştırmaları AKP’nin alacağı oyların oranı için yüzde 49 ile yüzde 40 arasında gidip geliyor. Yüzde 49-52 diyen anket sonuçları da var. Fakat AKP oylarının yüzde 40’a kadar gerilediğini ilan eden araştırma şirketi de bir değil, iki değil, üçe çıkmış durumda.
Bu seçim farklı olacak.
Görüşler, programlar.
İdeolojiler, vaatler.
Partiler yarışmayacak.
Saray ile halk yarışacak.
Saray kazanırsa.
Halk kaybedecek.
Halk kazanırsa.
Sarayın iştahı bitecek!
7 Haziran seçim sonrası Meclis’te “Anayasayı değiştirecek yeterli parmak sayısı” bulunamayacak. Saray’da oturanı korumak için “bütün yetkileri diktatör eğilimli ve firavun kibirli bir adamda toplayan başkanlık sistemine” geçilemeyecek.
Ülke bölünmekten kurtulacak.
Hukuk devletine dönülecek.

* * *

Türkiye bir yana.
Saray öbür yana.
Seçim sonrasında her şeyi Saray’a göre biçimlendirmek isteyenler aynı yolda hızlarını artırdılar.  Bülent Arınç’ın “Parselci  Melih“ dediği Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi,  “Atatürk Orman Çiftliği’nde 8 bin 406 metrekarelik yerin daha Ak-Saray’a parsellenmesine” karar verdi.  5 milyar TL’ye mal olduğu söylenen 1150 odalı kaçak Saray’ın yanına Cumhurbaşkanı ile Eşi’nin kalacağı 250 odalı yavru sarayın da bitmekte olduğu haberleri yapılıyor.
İştah tavını aldı durmuyor.
7 Haziran gelir.
Oylar atılır.
8 Haziran sabah olur.
Bencil iştah, arsız arzu, fren tutmaz kibirlenme hepsi gelir bir noktada düğümlenir.

Orduyu da özel güvenlik koruyor!

Yasa çıkartıldı, izin verildi. Çok sayıda genç; erkek-kadın özel güvenlikçi oldu. Meslek edindi. İstanbul’da  Savcı Kiraz’ın odasında öldürülmesi sonrası özel güvenlikçilerin durumu tartışmaya açıldı. Biliyor musunuz? Harp Akademileri nizamiyesinde de asker yok. Özel güvenlik görevlileri var. Kurmay subayların yetiştiği okulda ordu kendini korumayı ve güvenliğini özele bıraktı. Çok ilginç! Bu kararı Savunma Bakanı mı yoksa Genelkurmay mı aldı?