Devlet hastanelerinde çalışan doktorlar sokaklara indiler. Maaşla geçinemediklerini haykırdılar. Çalışma şartları ilkel, kötü, berbat diye sıraladılar. Öğretmenler ise sokaklardan hiç ayrılmadılar. 10 yıldır, gösteri yapıyor, bildiri yayınlıyor, seslerini duyurmaya çalışıyor iş istiyorlar. Okullarda öğretmen kadrosu artırılsın diye bekliyorlar.
Türkiye yanıyor.
Okumuş isyanı var.
Çalışmış, disiplin kazanmış, emek ve zaman vermiş fakat karşılığını bulamamış genç diplomalı okumuşlar feryadına gıda mühendisleri de eklendi. Yüzlerce işsiz gıda mühendisi: “durumumuz feci” bildirileri yazıp feryadımızı duyun, iletin, Başbakanı uyarın, Saray’ı dürtün kampanyası başlattılar.

* * *

Gıda mühendisi ne yapar?
Hammaddeleri sınıflar.
En sağlıklı ürünü bulur.
En sağlıklı teknikle işler.
En sağlıklı depolarda saklar.
Laboratuvar analizleri yapar.
Hijyenik Türkiye yaratır.
Hileli gıdayı yakalar.
“Tarladan Sofraya” sağlık aşılar; Türkiye’nin tarlaları, bahçeleri, bostanları, seraları, gıda ürünü fabrikalarını “bilimin ışığıyla” aydınlatıp, yerli üretimi gözetip, ithal gıda maddeleri ile toplumun parasının dışa akmamasını sağlar, ülkenin sağlıklı üretim sağlıklı beslenmesine omuz verir.
Veremiyorlar.
Üniversite bitirmişler.
Diplomaları var.
İşsizler.
Türkiye’nin üniversiteleri yılda 4 bin 500 gıda mühendisi mezunu veriyor fakat aylık 1100 TL ile 1500 TL arasında net maaşa iş bulabilen gıda mühendisi sayısı 100-200 yeni mezunu geçmiyor.

* * *

Gıda mühendisinin bilimsel bilgisini üretimde ve tüketimde toplumun hizmetine sunmayan Türkiye’nin insanı; gıda zehirlenmesi, ishal, kusma, hileli gıda ile karın doyurup; menenjit, kalp zarı iltihabı, mide cerahatlenmesi, karaciğer kanseri türü bin bir hastalığa tutulup hastaneleri dolduruyor. İktidar ise 10 kişiden az işçi çalıştıran işyerlerinde gıda mühendisi çalıştırma zorunluluğunu kaldırdı. Gıda mühendisleri diğer okumuşlar gibi isyanlarını dile getirdikleri gün iktidar yandaşı bir şirketin Kanada’dan ithal ettiği 39 bin ton GDO’lu mercimeği taşıyan gemi Mersin Limanı’na girdi.

Haydi AK Partili: Göster lider Tayyip’e sevgini (2)

Bu kampanya efsane olur. Dünya ayağa kalkar, AK Partililere ve onların lideri Tayyip Erdoğan’a selam durur. İslam dünyasına model olur. Tayyip Erdoğan, 1150 odalı AK Saray’ından AK Partililere seslense;  “Beni sevenler son seçimde 20 milyon oyu bana verenler, sizden şimdi paralarınızı düşük faizle getirip devlet bankalarınıza yatırın” çağrısı yapıyorum dese; “Tayyip Sevgisi Faiz İndirim Modeli” başlamış olur. Devlet bankaları düşük faizle topladıkları parayı, düşük faizle kredi verecekleri için faizler ancak böyle iner. Faiz lobisi yerin dibine girer. Sıcak para sömürüsü biter. Bakın dolar yine cuma öğleden sonra başkaldırdı 2.64’e geldi. Saray’da zirve yapıldı, faizler de yine başkaldırdı. Tahvil faizi yüzde 8.92’ye çıktı. Bu faiz ancak “Tayyip Sevgisi Faiz İndirim Modeli” ile düşer. Türkiye son 12 yıllık dönemde 440 milyar dolar cari açık verdi ve bu açığı kapatmak için sıcak paraya 12 yılda 390 milyar dolar faiz ödedi. Bu vahşi sömürü de ancak “Tayyip Sevgisi Faiz İndirim Modeli” ile biter. Haydi Ak Partili: Göster lider Tayyip’e sevgini. Zaten İslam’da faiz haram; sen de paranı düşük faizle devlet bankasına yatır. Haydi Ak Partili: Göster de görelim Tayyip sevgini!