MHP kurucu lideri rahmetli Alparslan Türkeş’in küçük oğlu geç de olsa uyandı. AKP’de ne işi vardı? Milletvekilliği yapacaktı da niçin büyük ağabeyinin yolunu izlemedi? Niçin babasının kurucusu olduğu MHP’yi seçmedi? Hangi idealler, fikirler, emeller uğruna AKP’ye girdi ve 4 yıl milletvekili maaşını hak edecek ne yaptı? Şimdi son dakikada AKP’ye “kurşun gibi sözler” yağdırıp istifa etti.
AKP gemisi yalpalıyor.
Geminin kaptanı delirdi.
Ayak üstü yalan söylüyor.
Papa’nın uçağı var dedi.
Yarım saat geçmedi.
Papa’dan açıklama geldi:
Uçağım yok.
TIR’lar gıda yüklüydü dedi.
Bir yıl bu yalanı tekrarladı.
MİT TIR’ları silah dolu çıktı.
Türkiye, Müslüman’ı Müslüman’a vurduran “uluslararası savaş suçu işlemiş çatışmacı ülke” yapıldı. Halktan gizlendi, Müslümanlar aldatıldı.
Türkeş’in oğlu ne yapsın?
Yalancı gemisiyle mi batsın?

* * *

Yalan gemisine binmiş “Yeni Türkiyeciler” 7 Haziran seçim sandığında halk kayalıklarına bindirmek üzereler.
Dümen tutmuyor.
Gemiye “mazlum” bindiler.
“Zalim zengin” oldular.
Gemiye “mağdur“ bindiler.
“Mağrur diktatör” oldular.
Gemiye “Menderes’e benziyoruz... Özal’a benziyoruz... Harun’a benziyoruz...” diyerek bindiler, “Karun’a benzeyerek... Padişaha özenerek... Altın suyuna batmış hela klozet saray yaptırarak... Makam Mercedes’i filoları kurarak... Yolsuzluğu artırarak... Rüşveti çoğaltarak... Hırsızdan hesap soran savcıyı ceza evine göndererek... Tahliye kararı veren hakimi hapse koydurarak... Rüşvetçi bakanları Meclis’te aklayarak... Ve adalet ile hukuku uykuda boğarak...” dümeni batıla kırdılar. Gemiye “çözüm süreci “ yüklediler, sonra karşı dalganın şiddetle gelmekte olduğunu anketlerden ancak gördüler ve elde Kürtçe Kuran- ı Kerim ve dudaklarında “Serok Tayyip Erdoğan, Salli Ala Muhammed” salavatı ile “kendi yaptıkları çözüm süreci putunu” geminin ampulü patlamış karanlık ambarında kıran yine kendileri oldular.
Türkeş’in oğlu uyandı.
“Bölücüymüş bunlar” dedi.

* * *

Dile kolay!
13 yıl kesintisiz iktidar.
Tarihte benzeri yok.
Halkın yarısı oy verdi.
Yeniden vermeyecek.
Aldatılmak istemiyor.
İnandı, istismar edildi.
İnandırıcılık aşındı.
Samimiyet aşındı.
Saydamlık aşındı.
Hakikat aşındı.
Adalet aşındı.
Hırsız yakalanıyor.
Yargılanmıyor.
Yolsuzluk yapılıyor.
Yapan korunuyor.
Karizması da aşındı.
13 yıldır gemi yüzsün diye destek verenler bile gemi kaptanının; “Hem muktedir hem bağıran ve azarlayan halinden” rahatsızlık duymaya başladı. Ekonomik daralma ve artan işsizliğin içinde genç işsizlerin alev alev kabarmasının gemi kaptanının hiç umurunda olmadığını gençler gördüler.
İlk defa bu seçimde gençlerin nabzını muhalefet partileri tuttu, iktidar partisi ilk kez “gelecek için güzel günler vaat etmekte” muhalefetin kuyruğuna takıldı.
AKP gemisi çatırdıyor.
Türkeş’in oğlu indi.
Çok inecek var.
7 Haziran’dan sonra!

Transfer fısıltısı!

Ankara gazetecilerinin kulislerine ilk kez “milletvekili transferi fısıltısı” girmeye başladı. İktidarı tek başına ve “başkanlık sisteminin altyapısını hazırlayacak” milletvekili çoğunluğuyla kazanamayacağı beklentisine giren AKP’nin seçimlerden sonra diğer partilerden 10-15 milletvekili transfer etme planları yaptığı yazılıyor, konuşuluyor. Kulis haberlerine göre sandıkta sürpriz pişiyor.