İki kale arasında at üstünde bir topla oynanan oyunun adına; Türkler çevgen, İranlılar Ruy-i çevgan, İngilizler polo diyor. Türkçesi varken, İngilizcesini ya da Fransızcasını söylemek, çok bilgiliyim havası atmak içindir. CHP Genel Başkanı, gazetecileri odasında kabul etmiş. Gündemin içi içini yiyen konusu “kim kiminle koalisyon kuracak” merakını Türkçe konuşmuşlar. Kemal Kılıçdaroğlu, “Rövanşist olmayacağız” demiş.
Rovanşist kemikli laf.
Fransızca.
Türkçesi var.
İntikamcı. Kindar.
Kemal Kılıçdaroğlu, “İntikamcı olmayacağız, kindarlık gütmeyeceğiz” demeye getiriyor. Siz bu sözü; “unutma hapı içtim, kısa zamanda unutturuyor” diye anlayın. CHP ile AKP’nin bir araya gelerek “Büyük Koalisyonu” kurabilmeleri için Kemal Kılıçdaroğlu’nun “unutma hapı almış olması” gerekir.

* * *

Hapı aldım.
Sıfırla oğlumu unuttum.
Döviz dolu kasaları unuttum.
Hediye saati unuttum.
İhale Yasası’nı unuttum.
Gezi’de ölenleri unuttum.
Gezi’de kör olanları unuttum.
Bilal’in vakıflarını unuttum.
VIP listeleri unuttum.
Laikliği unuttum.
Din sömürüsünü unuttum.
AK Saray’ı unuttum.
Saray’ın kaçaklığını unuttum.
Saray’da oturanı unuttum.
Tabiat talanını unuttum.
Şehir rantlarını unuttum.
Deniz Feneri’ni unuttum.
Havuz medyasını unuttum.
VİP listeleri unuttum.
Orduya kumpası unuttum.
Parsellemeyi unuttum.
“2 Ayyaş” lafını unuttum.
Adaletin ellenmesini unuttum.
Tayyip Erdoğan’a dokunacak, ona hesap soracak, onu sarsıp sallayacak, despotluktan geri durup demokrasi sınırları içine çekecek elde ne kadar bilgi, belge, kanıt, tavır, bağırma, aşağılama, tehdit, gözdağı varsa hepsini unuttum.
Unuttum.
Unuttum.
Kavuştum.
Koalisyona ulaştım.

* * *

Belli.
Hap çok etkili.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edip ağzından; “Rövanşist olmayacağız” sözünü alıp gazetesinin manşetine özel haber koyan Genel Yayın Müdürü Can Dündar da köşesinde; “Kılıçdaroğlu’nun rövanşist olmayacağız vaadi, 17-25 Aralık’ı hemen getirmeyeceğiz sözleri, genel yaklaşıma dair bir ip ucu veriyor. CHP, bu dosyaları muhtemel bir büyük koalisyonun önüne şimdilik engel olarak çıkarmayacak görünüyor“ diye yazdıktan sonra “Kırmızı çizgilerimiz ne olacak tartışmasının yerini kırmızı plakalara kimler konacak beklentisinin aldığına” dikkat çeken satırları sıralıyor.
Yani AKP 13 yıl bindi.
Şimdi şans geldi.
Kırmızı plaka makam Mercedeslerine biz de binelim.
AKP-CHP birlikte yiyelim.
Hakikaten büyük koalisyon!

* * *

Can Dündar’ın aklına gelmemiş fakat toplantıya katılan Emre Kongar’wın da dikkatinden kaçmış. Unutmuş sormamışlar: “Kırmızı plaka, icraat mı? İktidar olunca ne yapacaksınız? İcraat programınız ne olacak?”
Unutma hapı bulaşıcı!

Hamdi Bey!

THY’nin eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu vardı. Çok itibarlıydı. Her gazetede bir Hamdi Topçu muhabiri peydahlanmıştı. İki günde bir tam sayfa “Hamdi Topçu reklam haberi” yazarlardı. Hamdi Topçu, Tayyip Erdoğan’ın en önde gelen gözdelerinden biriydi. Bir şey oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hamdi Topçu’ya “Seni 10 dakika içinde bitiririm, ayağını denk al” mesajı yolladığı yazıldı ve Hamdi Topçu da 10 dakika içinde THY Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa edip ayrıldı. Bu Hamdi Topçu Bey, şimdi bir danışmanlık şirketi kurmuş, devletle iş yapan yerli yabancı şirketlere alım, satım ve ihale işlerinde danışmanlık hizmeti (akıl-fikir) verecekmiş. İyi mi!