Türk milliyetçiliği, ideolojisi yeni kurulmadı. Türk milliyetçiliğinin siyasi hayata girmesi 46 yıl önce de olmadı. 100 yılı aşan tarihi var. Türk milliyetçileri içinde yüksek derecede kaliteli, seviyeli, yürekli, mücadeleci liderler, öncüler, sorun çözücüler, yol göstericiler yetişti. Tarihte isimleri yazılı, isteyen bulur okur: Ahmet Mithat Efendi, Emrullah Efendi, Necip Asım, Akçoraoğlu Yusuf, Akyiğitoğlu Musa, Rıza Tevfik, Muallim Mehmet Sefa, Ağaoğlu Ahmet, Şair Mehmet Emin Yurdakul, Akil Muhtar, Köprülüzade Mehmet Fuat, Hüseyin Cahit, Halit Ziya, Tevfik Fikret, Ziya Gökalp ve Ermeni olduğu halde Türk milliyetçiliğini benimsemiş Agop Boyacıyan, Tıngır Efendi de vardı. Kurtuluş savaşını veren kadroların tamamına yakını Türk Milliyetçisi insanlardı. Türklerin emperyalizmin ve hurafenin tutsaklığından kurtulmasını ülkü edinmiş, “Türkçülüğün Esasları” diye kitap yazmış Ziya Gökalp de Diyarbakırlıydı. Bu Ziya Gökalp, Kurtuluş Savaşı yıllarında Ali Kemal adlı yazarın “Türklüğe karşı yazdığı küfürlü yazılara” şiirle cevap veriyordu.
Seviye yüksekti.

* * *

Türk milliyetçileri:
Fikir geliştirdiler.
Düşünce ürettiler.
Birleştirici oldular.
Sorun çözdüler.
Seviyeliydiler.
Kurtuluş savaşı yaptılar.
Bezgin halkı yüreklendirdiler.
Düşmanla vuruştular.
Emperyalizmle boğuştular.
Mandacılarla uğraştılar.
Strateji geliştirdiler.
Aklı öne çıkardılar.
Dünyayı iyi okudular. Dönemin rüzgarını iyi hesapladılar. Sonuç almaya baktılar. Durmadan, yılmadan, kızmadan sürekli; “Kardeşiz, bölünmeyelim” dediler. Kalkıp da “şerefsiz... viski içiyorsun... arkamdan gelmiyorsun...” diye kimseye bir kem söz söylemediler.

* * *

Hava kurşun gibi ağır.
Ülke alev aldı, yanıyor.
Bir yanda şehitler.
Öbür yanda küfre sarılma.
Türk Milliyetçiliği bu duruma mı düşecek ve “kendisine oy vermeyenlerin viski bardağına takılıp 3000 kişilik listem var korkutması yapmayı” topluma çare diye mi sunacaktı?
Liste çantamda diyor.
Listeledin, çantaladın.
Niçin ihtiyaç duydun?
Oy vermiş.
Ne yapacaksın?
Türkiye’nin üzerine benzin buharı gibi her an tutuşmaya hazır bir havanın gelip çöreklendiği şu kritik günlerde; oy vermeyeni ölümü akla getirecek şekilde korkutmak bütün Kürtleri PKK’nın kucağına itmek değilse nedir?

* * *

Türk Milliyetçilik tarihinin 100 yıl önce yaşamış isimleri bugün sağ olsalardı; “Türkiye’yi bölmek için Türk ile Kürdü birbirine vuruşturma oyununu nasıl boşa çıkarırız” diye düşünür çare üretirlerdi. Büyük güçlerin (ABD-AB) bu oyundan vazgeçmelerini sağlayacak karşı oyun geliştirirlerdi. Büyük güç ABD’yi ve AB’yi PKK’ya destek vermekten geri adım attırabilecek beceri gösterirlerdi.
Küfür etme.
Çare söyle.
Milliyetçiliğini görelim.

Akil Adam’ın tespiti!


Akil Adamlar Heyeti’nin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Baskın Oran gazeteci Damla Yur’un “Bir grup Akil çağrı yaptı, bunun etkisi ne oldu?” sorusuna şu cevabı verdi: “Etkisi filan yok... Varsa da Tayyip Erdoğan’a örtülü destek anlamında var. İçlerinde Ali Bayramoğlu, Kezban Hatemi, Oral Çalışlar gibi Erdoğan’a müsait isimler var ama bunlar yine ehven-i şer kişiler. Çünkü Can Paker ve Yıldıray Oğur gibi Erdoğan muhipleri, sadece iki taraf da silah bıraksın demekle yetinip Erdoğan’ı akladılar... Tarih bunları hep yazacak...”