AKP hü­kü­me­ti dö­ne­min­de, ger­çek te­rör ör­güt­le­ri­nin üze­ri­ne git­mek ye­ri­ne,
AK­P’­ye kar­şı olan­lar için ha­ya­li ör­güt­ler ya­ra­tıl­dı. AKP için mu­ha­lif bi­li­nen he­men her­ke­sin ya­sa­dı­şı te­le­fon­la­rı din­len­di, iz­len­di ve on­lar için bi­rer ör­güt bu­lun­du. Bu ya­pı­nın ya­sa­dı­şı iş­le­ri­ne yol ve­ren­ler, as­lın­da ken­di­le­ri­nin, ai­le­le­ri­nin de ay­nı şe­kil­de din­le­ne­bi­le­ce­ği­ni hiç dü­şün­me­di­ler. Dö­ne­min güç sa­hip­le­ri­ne, her is­te­dik­le­ri­ni de yap­tı­rır ha­le gel­di­ler.
Bö­lü­cü te­rör ör­gü­tü PKK’­yı el üs­tün­de tu­tan­lar, Gü­ney­do­ğu­’da dev­le­te ya­kın aşi­ret­le­ri, yıl­lar­ca as­ker­le be­ra­ber olan köy ko­ru­cu­la­rı­nı yok say­dı­lar. Dü­ne ka­dar dev­le­tin ya­nın­da olan­la­rın bir bö­lü­mü, or­ta­da bı­ra­kıl­mış­lı­ğın ça­re­siz­li­ğiy­le te­rör ör­gü­tü­ne ya­naş­tı­lar. Şu­nu ka­bul ede­lim, Gü­ney­do­ğu, 5 yıl ön­ce­ki Gü­ney­do­ğu de­ğil. Dağ­la­rın­da da, şe­hir­le­rin­de de ne ya­zık ki te­rör ör­gü­tü et­ki­li ha­le gel­miş...

BA­KAN­LI­ĞA GÜN­LÜK RA­POR

HDP’­nin se­çim ba­ra­jı­nı aş­ma­sı, 80 mil­let­ve­ki­li çı­kar­ma­sı AK­P’­nin bü­tün he­sap­la­rı­nın bo­zul­ma­sı­na ne­den ol­du. “Çö­zü­m” sü­re­ci de­yip, te­rör­le mü­ca­de­le­yi yıl­lar­ca as­kı­ya al­dı­lar. San­ki şu ya­şa­nan­la­rın so­rum­lu­su on­lar de­ğil­miş gi­bi dav­ra­nı­yor­lar.
Ka­mu gü­ven­li­ği­ni sar­san, de­mok­ra­tik re­ji­mi, dev­le­tin ül­ke­si ve mil­le­tiy­le bö­lün­mez bü­tün­lü­ğü­nü teh­dit eden, yurt dü­ze­yin­de can-mal gü­ven­li­ği­ni, eği­tim-öğ­re­tim öz­gür­lü­ğü­nü teh­li­ke­ye so­kan te­rör ve şid­det ey­lem­le­ri ya­yı­lı­yor. Bun­la­ra kar­şı de­mok­ra­tik hu­kuk dev­le­ti ku­ral­la­rı için­de et­ki­li bir şe­kil­de mü­ca­de­le edil­me­si için suç­la­rın so­ruş­tu­rul­ma­sı­nın ive­di­lik­le ya­pıl­ma­sı, ge­rek­li gö­rül­dü­ğü tak­dir­de ka­mu da­va­sı açıl­ma­sı­nın bü­yük önem ta­şı­dı­ğı ni­ha­yet an­la­şıl­mış ola­cak ki, Ada­let Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan HSYK Baş­kan­lı­ğı­’na gön­de­ri­len ya­zı­da şu uya­rı­lar­da bu­lu­nu­lu­yor:
IŞİD (DE­AŞ) DHKP-C, El Kai­de, MLKP, PKK (KCK/ YPG/ YDG-H) ve di­ğer te­rör ör­güt­le­ri­ne yö­ne­lik ya­pı­lan so­ruş­tur­ma­lar so­nu­cun­da el­de edi­le­cek bil­gi­ler çi­zel­ge­ye ay­rın­tı­lı ola­rak iş­le­nip söz ko­nu­su ör­güt­le­re yö­ne­lik ya­pı­lan so­ruş­tur­ma­lar kap­sa­mın­da­ki bil­gi­ler her gün 09.30 -16.30 sa­at­le­ri ara­sın­da gün­cel­le­ne­rek in­ter­net­le ba­kan­lık ad­re­si­ne gön­de­ri­li­yor.
Her cum­hu­ri­yet baş­sav­cı­lı­ğın­da bir cum­hu­ri­yet sav­cı­sı ve ye­de­ği be­lir­len­di, bun­la­ra her an ula­şa­bi­le­cek ir­ti­bat sağ­la­na­bi­le­cek bil­gi­ler de 27 Tem­mu­z’­da ba­kan­lık ta­ra­fın­dan is­ten­di.

YE­Nİ OPE­RAS­YON­LAR

Ada­let Ba­kan­lı­ğı­’nın te­rör ör­güt­le­ri­ne dö­nük ya­pı­lan ça­lış­ma­lar­la il­gi­li ola­rak böy­le bir ge­nel­ge ya­yım­la­ma­sı, bun­dan böy­le ör­güt­le­rin üze­ri­ne gi­de­ce­ği­nin işa­re­ti ola­rak da gö­rü­le­bi­lir. “Dev­let dü­ze­ni­nin ko­run­ma­sı ile il­gi­li suç oluş­tu­ra­bi­le­cek olay­lar ve ör­güt­lü suç­la­r”­a kar­şı geç de ol­sa ko­or­di­ne­li bir ça­lış­ma yü­rü­tül­me­si ge­re­ki­yor.
Ada­let Ba­kan­lı­ğı Ce­za İş­le­ri Ge­nel Mü­dür Ve­ki­li Fah­ret­tin Kır­bı­yık, cum­hu­ri­yet sav­cı­la­rıy­la ge­nel mü­dür­lük bün­ye­sin­de­ki “Ör­güt­lü Suç­lar Bü­ro­su­”n­da gö­rev­li tet­kik ha­kim­le­ri ara­sın­da da uyum­lu bir ça­lış­ma ya­pı­la­bil­me­si­nin yo­lu­nu da aç­tı. Şim­di­ye ka­dar bu tür ça­lış­ma yön­tem­le­ri­nin bu­lun­ma­ma­sı da bü­yük bir ek­sik­lik­ti.

BU ÖR­GÜT­LE­RE KİM­LER KA­TI­LI­YOR

PKK, ile­ri bir aşa­ma­da Gü­ney­do­ğu­’da Kürt kö­ken­li va­tan­daş­la­rı­mız dı­şın­da­ki­le­rin böl­ge­den ay­rıl­ma­sı için ça­ba gös­te­re­cek­tir. Da­ha­sı top­rak­la­rı­mız­da Kürt-Arap ça­tış­ma­sı baş­lat­mak is­te­yen­ler de var. Su­ri­ye­’de ya­şa­yan Arap­la­rın, Tür­ki­ye­’de ak­ra­ba­la­rı, uzan­tı­la­rı bu­lu­nu­yor. Ora­da ya­şa­nan­la­rı ül­ke­mi­ze sıç­rat­mak is­te­yen­le­rin ha­in plan­la­rı ol­du­ğu bi­li­ni­yor.
Gü­ney­do­ğu­’da Arap kö­ken­li va­tan­daş­la­rı­mız­dan PKK’­ya ve IŞİ­D’­e ka­tı­lım he­men he­men yok gi­bi. Son se­çim­ler­de par­ti­ler Ro­man, Er­me­ni kö­ken­li va­tan­daş­la­rı­mı­zı se­çi­le­cek yer­ler­den aday gös­ter­me­si­ne rağ­men, Arap­lar yıl­lar­dır hep “yo­k” sa­yı­lı­yor. Da­ha­sı, Arap kö­ken­li va­tan­daş­la­rı­mı­zı hu­zur­suz eden ba­zı ge­liş­me­ler de ya­şa­nı­yor. Ka­na­at ön­der­le­ri­ni si­ya­si­le­rin din­le­me­sin­de ya­rar var. Bu in­san­lar, ken­di­le­ri­ni sa­hip­siz san­ma­ma­lı.
Gü­ney­do­ğu hal­kı hu­zur is­ti­yor. O yüz­den­dir ki te­rör ör­gü­tü PKK’­nın si­lah kul­lan­ma­sın­dan de­ğil “Düz ova­da si­ya­se­t” yap­ma­sın­dan ya­na... PKK yö­ne­ti­ci­le­ri bu se­si du­yup bir an ön­ce si­lah­la­rı­nı sus­tur­ma­lı... Si­lah­la­rı sus­tur­ma­nız için dün Şır­na­k’­ta ol­du­ğu gi­bi da­ha kaç as­ke­rin şe­hit edil­me­si ge­re­ki­yor?

Ha­san Pu­lur ağa­be­yi­miz ne­re­de?

Türk ba­sı­nı­nın çı­nar­la­rın­dan bi­ri de Ha­san Pu­lur ağa­be­yi­miz. Ba­zı olay­lar için “Tam Ha­san Pu­lu­r’­lu­k” de­ni­lir­di. Ma­yıs ayın­dan bu ya­na ga­ze­te­ci bü­yü­ğü­mü­zün Mil­li­ye­t’­te ya­zı­la­rı ya­yım­lan­mı­yor.
83 ya­şın­da­ki dua­yen ya­za­rın he­men tüm or­gan­la­rı if­las et­miş du­rum­da. Has­ta­ne­de yo­ğun ba­kım­da tu­tu­lu­yor. Sağ­lık­lı ol­sa şu gün­ler­de ya­şa­nan­lar için Ha­san ağa­bey ne­ler ya­zar­dı aca­ba? He­men her olay “Tam Ha­san Pu­lu­r’­lu­k” de­ğil mi?
Oğ­lu Bü­lent Pu­lur her gün en az iki sa­ati­ni has­ta­ne­de ge­çi­ri­yor. Sağ­lık­lı ol­du­ğu dö­nem­de her cu­mar­te­si bir­lik­te ol­du­ğu ya­kın dos­tu Er­dal Du­man­lı da öy­le. Ha­san ağa­be­yin ya­zı­la­rı­nın tir­ya­ki­si olan­lar bil­sin­ler ki ağa­be­yi­mi­zin sağ­lı­ğı çok kö­tü. Yok­sa siz­le­ri ya­zı­la­rın­dan mah­rum bı­ra­kır mıy­dı?