İş­ler tı­kı­rın­da gi­der­ken, yan­daş­lar ya­la­ka­lık ya­rı­şın­day­ken, ne di­yor­du as­rın dün­ya li­de­ri:
“Te­rör ör­gü­tü elin­de­ki si­la­hı­nı bı­ra­ka­cak, sı­nır öte­si­ne öy­le ge­çe­cek. Ka­na­s’­la, Doç­ka­’y­la, Ka­laş­ni­kof­’la git­mek yok! Ön­ce si­lah­lar bı­ra­kı­la­cak, son­ra gö­rüş­me­ler baş­la­ya­cak...”
Pe­ki ne ol­du? PKK bı­rak­tı mı si­lah­la­rı?
Ne ge­zer! Tam ter­si­ne el­de si­lah­la, tüm dün­ya med­ya­sı­na poz­lar ve­ril­di.
Sı­nır öte­si­ne fa­lan da gi­dil­me­di! Sa­de­ce gös­ter­me­lik ola­rak Tür­ki­ye için­de­ki dağ­la­rın bir te­pe­sin­den di­ğe­ri­ne ge­çil­di.
Med­ya şo­vu bi­tin­ce de kent­ler­de­ki ev­le­re dö­nül­dü!
Böy­le­ce kos­ko­ca Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Dev­le­ti­’nin say­gın­lı­ğı dün­ya­nın gö­zü önün­de beş pa­ra­lık edil­di.

* * *

Re­za­let­ler bu­nun­la bi­te­cek gi­bi de­ğil­di.
As­rın dün­ya li­de­ri­nin (!) “PKK ile gö­rü­şen şe­ref­siz­di­r“ de­di­ği gün­ler­de MİT, elin­de­ki si­la­hı bı­rak­ma­ya­ca­ğı­nı açık­la­yan PKK ile pa­zar­lık ma­sa­sı­na otur­muş, gö­rüş­me ha­lin­dey­di.
Böy­le­ce dün­ya­da bir ilk ger­çek­le­şi­yor, te­rör ör­gü­tü­nün si­la­hı bı­rak­ma­sın­dan son­ra baş­la­tıl­ma­sı ge­re­ken “çözü­m”(!) sü­re­ci, si­lah­la­rın göl­ge­sin­de sü­rüp gi­di­yor­du.
“Çö­zü­mün ye­ri ka­pa­lı ka­pı­la­rın ar­dı de­ğil, Mec­lis ça­tı­sı al­tı­dı­r” di­yen­le­re ise, baş­ta as­rın dün­ya li­de­ri ol­mak üze­re tüm AK­P”­li­ler ve yan­daş­lar ver­yan­sın edi­yor­du.
Zi­ra ufuk­ta ye­rel yö­ne­tim ve cum­hur­baş­ka­nı se­çim­le­ri gö­rü­nü­yor­du.
AK­P’­nin gü­cü­nü pe­kiş­ti­re­cek bu se­çim­le­rin ça­tış­ma­sız­lık or­ta­mın­da ve Kürt oy­la­rı­nı kay­bet­me­den ge­çiş­ti­ril­me­si ge­re­ki­yor­du.
O ne­den­le se­çim ka­zan­ma­ya en­deks­li, so­nu kan­la bi­te­cek bir oyun sah­ne­le­ni­yor­du.

* * *

Bu ara­da ina­nıl­maz olay­lar ya­şa­nı­yor­du.
PKK, güm­rük ka­pı­la­rı ve mah­ke­me­ler ku­ru­yor, ver­gi top­lu­yor­du. Öz gü­ven­lik gü­cü adı ve­ri­len söz­de po­lis teş­ki­la­tı kent iç­le­rin­de yol ke­si­yor, kim­lik kon­tro­lü ya­pı­yor­du.
Her tür­lü ka­çak­çı­lık ve ha­raç­la güç­le­nen te­rör ör­gü­tü­nün ma­li ya­pı­sı­nın 70 mil­yar do­la­rı bul­du­ğu öne sü­rü­lü­yor­du.
An­cak baş­ta as­ker ol­mak üze­re bu gi­di­şa­ta “du­r” de­me­si ge­re­ken tüm dev­let ku­rum­la­rı böl­ge­de özerk­li­ğe gi­den yo­lun ki­lo­met­re taş­la­rı­nın dö­şen­me­si­ne -al­dık­la­rı emir ge­re­ği- se­yir­ci ka­lı­yor­du.
As­ker kış­la­dan, po­lis ka­ra­kol­lar­dan çı­ka­mı­yor­du.
Şı­mar­tı­lan ve mey­da­nı boş bu­lan PKK’­lı­lar ise, as­ke­ri gar­ni­zon­lar­da dal­ga­la­nan bay­ra­ğı­mı­zı in­di­re­cek, Ata­türk büst­le­ri­ni ya­kıp yı­ka­cak, bu­na kar­şın te­rö­rist me­zar­lı­ğı­na anıt di­ke­bi­le­cek cü­re­ti ser­gi­le­ye­bi­li­yor­du!

* * *

Bu tep­ki çe­ken ger­çek­le­re ila­ve­ten; du­dak uçuk­la­ta­cak yol­suz­luk­la­rın he­sa­bı­nın ve­ril­me­me­si­ne... Hu­ku­kun üs­tün­lü­ğü­nün or­ta­dan kal­dı­rı­lıp Ana­ya­sa’­nın çiğ­nen­me­si­ne... AK­P’­ye oy ver­me­yen her­ke­sin öte­ki­leş­tirilmesine... Cum­hu­ri­yet de­ğer­le­ri­nin ve la­ik­li­ğin he­def ha­li­ne ge­ti­ril­me­si­ne... Tür­ki­ye­’nin Or­ta­do­ğu­’da­ki kan gö­lü­ne sü­rük­len­me­si yet­mi­yor­muş gi­bi, yan­lış po­li­tik­lar­da ıs­rar edil­me­si­ne, geç­miş­te AK­P’­ye oy ve­ren­le­rin bir bö­lü­mü bi­le is­yan edi­yor­du.
Ni­te­kim ge­ril­dik­çe ge­ri­len top­lum, 7 Ha­zi­ra­n’­da AK­P’­nin tek ba­şı­na ik­ti­da­rı­na son ve­ri­yor­du.

* * *

Şim­di ye­ni oyun se­nar­yo­la­rı ya­zı­lı­yor.
Ül­ke kao­sa sü­rük­le­nir­ken tek ba­şı­na ik­ti­dar he­sap­la­rı ya­pı­lı­yor.
Ya­şa­nan­lar vic­dan sa­hi­bi her­ke­se “Şe­hit ce­na­ze­le­rin­den son­ra aca­ba oyu­muz art­mış mı­dı­r” di­ye kim an­ket yap­tı­rı­yor­sa, Al­lah ona en bü­yük acı­yı ya­şat­sı­n” de­dir­ti­yor.