Bil­mem dik­ka­ti­ni­zi çek­ti mi?
Se­çim­ler­den son­ra Cum­hur­baş­kan­lı­ğı­’n­dan ya­zı­lı bir açık­la­ma ya­pıl­dı.
Halk TV’­nin be­ğe­niy­le sey­re­di­len “Gün­so­nu Ha­ber­le­ri­”ni su­nan İs­ma­il Dü­kel, bu ha­be­ri ek­ra­na ge­ti­rir­ken “A­çık­la­ma­nın ken­di­si açık­la­ma­ya muh­ta­ç” yo­ru­mun­da bu­lun­du!
Yo­ru­muy­la ya­zım için ba­na il­ham kay­na­ğı olan sev­gi­li İs­ma­il çok hak­lı.
Zi­ra Cum­hur­baş­ka­nı­’nın “Mil­le­ti­mi­zin tak­di­ri her şe­yin üze­rin­de­dir. So­nuç­la­rın hiç­bir par­ti­ye tek ba­şı­na ik­ti­dar im­ka­nı ver­me­di­ği mev­cut tab­lo­nun, ya­rı­şa ka­tıl­mış olan tüm par­ti­ler ta­ra­fın­dan sağ­lık­lı ve ger­çek­çi bir de­ğer­len­dir­me­ye ta­bi tu­tu­la­ca­ğı­na ina­nı­yo­rum...” der­ken, ken­di­sin­den söz et­me­yi unut­tu­ğu gö­rü­lü­yor.
Oy­sa bu ya­rış­ta bir par­ti li­de­ri gi­bi yer alan, yur­du do­la­şa­rak oy is­te­yen, di­ğer par­ti­le­re ver­yan­sın ede­rek on­la­rı seç­men gö­zün­de sü­rek­li kö­tü­le­yen ki­şi, o de­ğil miy­di?

* * *

Açık­la­ma şöy­le de­vam edi­yor:
“Se­çim son­ra­sın­da baş­la­yan bu ye­ni sü­reç­te, ül­ke­miz­de­ki is­tik­rar ve gü­ven or­ta­mı­nın, de­mok­ra­tik ka­za­nım­la­rı­mı­zın ko­run­ma­sı için tüm si­ya­si par­ti­le­rin ge­rek­li has­sa­si­ye­ti gös­ter­me­le­ri, so­rum­lu bir dav­ra­nış ser­gi­le­me­le­ri bü­yük önem arz et­mek­te­dir.”
Açık­la­ma­nın bu bö­lü­mün­de­ki is­tik­rar, gü­ven or­ta­mı ve de­mok­ra­tik ka­za­nım­la­rın ko­run­ma­sı vur­gu­su için de ay­rı­ca bir açık­la­ma ge­re­ki­yor!
Çün­kü Cum­hur­baş­ka­nı, is­tik­rar­lı bir şe­kil­de ta­raf­lı dav­ra­nı­yor, ana­ya­sa­yı sü­rek­li ih­lal edi­yor. Dev bir or­du ta­ra­fın­dan ko­run­du­ğu için de “gü­ven or­ta­mı­” ta­nı­mı, sa­de­ce ken­di­si için ge­çer­li olu­yor. Ül­ke­nin ge­ne­lin­de ise gü­ven­siz­li­ğin had saf­ha­ya ulaş­tı­ğı, Di­yar­ba­kı­r’­da­ki HDP mi­tin­gin­de pat­la­yan bom­ba ne­de­niy­le se­çim­le­rin ip­ta­li­nin eşi­ğin­den dö­nül­dü­ğü ger­çe­ği­ni unu­tu­yor!

* * *

Cum­hur­baş­ka­nı­’nın açık­la­ma­sın­da “de­mok­ra­tik ka­za­nım­la­rı (!)” ha­tır­lat­ma­sı ise oku­yan­la­rı acı acı gül­dü­rü­yor!
Zi­ra hu­ku­kun üs­tün­lü­ğü­nün ra­fa kal­dı­rıl­dı­ğı, ana­ya­sa hü­küm­le­ri­nin ayak­lar al­tı­na alın­dı­ğı, peş­ pe­şe çı­ka­rı­lan fa­şi­zan ya­sa­lar­la de­mok­ra­si ve öz­gür­lük­le­rin cen­de­re içi­ne tı­kıl­dı­ğı ül­ke­nin, bun­lar­dan so­rum­lu bir nu­ma­ra­lı ki­şi­si de­ğil­miş gi­bi bir ifa­de kul­la­nı­yor.

* * *

Açık­la­ma­nın son bö­lü­mün­de ise “Se­çi­me te­vec­cüh gös­te­ren aziz mil­le­ti­mi­ze, Yük­sek Se­çim Ku­ru­lu­’na, il ve il­çe se­çim ku­rul­la­rı­na, san­dık ku­rul­la­rı­na, gü­ven­lik güç­le­ri­mi­ze te­şek­kür edi­yor, so­nuç­la­rın ül­ke­miz için ha­yır­la­ra ve­si­le ol­ma­sı­nı di­li­yo­ru­m” di­yor.
Te­şek­kür fas­lı da ye­ni bir açık­la­ma­yı zo­run­lu kı­lı­yor!
Zi­ra baş­ta Di­ya­net İş­le­ri Baş­kan­lı­ğı men­sup­la­rı ol­mak üze­re, AK­P’­ye ade­ta bi­rer ne­fer gi­bi hiz­met eden va­li­le­re, kay­ma­kam­la­ra, ba­zı em­ni­yet ve yar­gı men­sup­la­rı­na, il mil­li eği­tim mü­dür­le­ri­ne, ma­aşı­nı hal­kın ver­gi­le­rin­den al­ma­sı­na kar­şın, se­çim sü­re­cin­de AK­P’­nin kad­ro­lu gö­rev­li­siy­miş gi­bi ça­lı­şan tüm bü­rok­rat­la­ra bir te­şek­kü­rü ih­mal et­ti­ği gö­rü­lü­yor!
Ya­lan ha­ber, if­ti­ra ve ya­la­ka­lık­ta sı­nır ta­nı­ma­yan, ka­le­mi­ni AK­P’­ye ada­yan yan­daş med­ya ve te­tik­çi­le­ri­ne te­şek­kü­rü de ge­rek­siz bu­lu­yor!

* * *

An­la­şı­lan ya­şa­dı­ğı şok­tan son­ra Cum­hur­baş­ka­nı­’nın ken­di­si­ne ge­le­bil­me­si için da­ha bir­kaç gü­nün geç­me­si ge­re­ki­yor!