Sev­gi­li okur­la­rım,
AKP oy­la­rı­nın yüz­de 40 ve al­tı­na in­di­ği­ni,  ön­ce­ki se­çim­ler­de bu par­ti­yi des­tek­le­yen mil­li­yet­çi seç­me­nin bu kez MHP’­yi, Kürt va­tan­daş­la­rı­mı­zın da HDP’­yi des­tek­le­ye­ce­ği­ni gös­te­ren an­ket­le­rin ya­yın­lan­ma­sıy­la bir­lik­te te­rö­rün tır­ma­nı­şa geç­me­si, siz­ce de ma­ni­dar de­ğil mi?
Bir ke­na­ra ya­zın.
Ge­le­cek­te yar­gı­nın ye­ni­den aç­mak zo­run­da ka­la­ca­ğı en önem­li so­ruş­tur­ma dos­ya­la­rın­dan bi­ri­ni, Sav­cı Meh­met Se­lim Ki­ra­z’­ın ma­ka­mın­da şe­hit edil­di­ği te­rör sal­dı­rı­sı, di­ğe­ri­ni ise cu­mar­te­si gü­nü Ağ­rı­’nın Di­ya­din İl­çe­si kır­sa­lın­da ya­şa­nan ça­tış­ma oluş­tu­ra­cak.
Te­rö­rü la­net­le­ye­rek, şe­hit Sav­cı Ki­ra­z’­ı bir kez da­ha rah­met­le an­dık­tan ve Di­ya­di­n’­de ya­ra­la­nan as­ker­le­ri­mi­ze acil şi­fa­lar di­le­dik­ten son­ra,  ne­den bu id­di­alı tes­pi­ti yap­tı­ğı­mı­zı be­lir­te­lim:
Ta­raf­sız uz­man­la­ra gö­re; se­çim­ler yak­la­şır­ken ger­çek­le­şen her iki te­rör ola­yın­da da mut­la­ka ay­dın­la­tıl­ma­sı ge­re­ken çok ka­ran­lık yan­lar var.
CHP İz­mir Mil­let­ve­ki­li Ay­tun Çı­ra­y’­ın Ad­li­ye Sa­ra­yı bas­kı­nı ko­nu­sun­da İçiş­le­ri Ba­ka­nı  Se­ba­hat­tin Öz­tür­k’­e yö­nelt­ti­ği ve be­nim de kö­şem­de yer ver­di­ğim çar­pı­cı so­ru­la­rı bir kez da­ha oku­ma­nı­zı öne­ri­yo­rum.

* * *

Ge­le­lim Di­ya­di­n’­e...
AKP mil­le­ti ço­cuk ye­ri­ne koy­ma­ya ve an­lat­tı­ğı ma­sal­la­ra her­ke­sin inan­ma­sı­nı is­te­me­ye de­vam edi­yor!
Oy­sa bı­ra­kın ço­cuk­la­rı, ha­va­da uçan kuş­lar bi­le ar­tık ba­zı ger­çek­le­ri bi­li­yor!
Ör­ne­ğin dö­ne­min Baş­ba­ka­nı Tay­yip Er­do­ğan ba­zı gö­rev­li­le­ri, Os­lo­’dan baş­la­ya­rak PKK’­ya bir yı­ğın söz ver­me­le­ri ve içe­ri­ği hâ­lâ mil­let­ten giz­le­nen mu­ta­ba­kat me­tin­le­ri­ne im­za at­ma­la­rı ko­nu­sun­da yet­ki­len­dir­me­di mi?
Bu ki­şi­ler, onun adı­na  -elin­de­ki si­la­hı bı­rak­ma­mak­ta ıs­rar eden- PKK ile pa­zar­lık ma­sa­sı­na otur­ma­dı­lar mı?
Peş­pe­şe ge­len se­çim­le­ri ça­tış­ma­sız­lık or­ta­mın­da at­la­ta­bil­mek ve AKP oy­la­rı­nı art­ı­ra­bil­mek için PKK’­nın Do­ğu ve Gü­ney­do­ğu Ana­do­lu­’da fii­li özerk­lik ha­li ya­rat­ma­sı­na se­yir­ci ka­lın­ma­dı mı?
PKK “öz­gü­ven­li­k” adı al­tın­da kent­ler­de ken­di po­lis teş­ki­la­tı­nı ku­rup kim­lik kon­tro­lü ya­par­ken, ver­gi alır­ken, ruh­sat ve­rir­ken, güm­rük ka­pı­la­rı, hat­ta mah­ke­me­ler oluş­tu­rur­ken, bun­la­rı ay­rın­tı­lı bi­çim­de bil­di­ren is­tih­ba­rat ra­por­la­rı sü­men al­tı edil­me­di mi?
Böl­ge­de­ki si­vil hal­kı si­lah­lan­dı­ran PKK gar­ni­zon için­de­ki Türk Bay­ra­ğı­’nı in­di­rir­ken, Ata­türk büst ve hey­kel­le­ri­ni yer­le bir eder­ken, Meh­met­çi­ğe sü­rek­li ta­ciz atış­la­rın­da bu­lu­nur­ken, bay­ra­ğı­mı­zı ve ka­mu ma­lı­nı ya­kıp yı­kar­ken, kent­le­ri ce­hen­ne­me çe­vi­rir­ken,  Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın “Be­nim va­li­m” de­di­ği dö­nem va­li­le­ri as­ke­ri kış­la­sı­na hap­set­me­di­ler mi?
PKK şe­hir­le­ra­ra­sı yol­lar­da hen­dek­ler ka­zıp tüm araç­la­rı dur­du­rur­ken, 100-200 met­re öte­de ko­nuş­la­nan as­ke­ri bir­lik­ler üç may­mu­nu oy­na­mak zo­run­da bı­ra­kıl­ma­dı­lar mı?
Böl­ge­de­ki fii­li özerk­li­ğin “Ye­rel Yö­ne­tim­le­rin ve De­mok­ra­tik Hak­la­rın Güç­len­di­ril­me­si­” baş­lı­ğı al­tın­da res­mi­ye­te dö­nü­şe­ce­ği ko­nu­sun­da bir bek­len­ti ya­ra­tıl­ma­dı mı?
Bun­la­rın tü­mü mil­le­tin gö­zü önün­de ve “çö­züm sü­re­ci­” adı al­tın­da ya­şan­ma­dı mı?
Pe­ki ne ol­du da Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğa­n’­ın “Kürt so­ru­nu yok­tu­r” de­yi­şi­nin ar­dın­dan AKP söy­lem­le­rin­den çark edi­ver­di?

* * *

Özet­ler­sek;
Se­çim­ler hız­la yak­la­şı­yor...
Dün kö­şem­de ya­yım­la­dı­ğım Ge­zi­ci Araş­tır­ma Şir­ke­ti­’nin son an­ke­ti­ne gö­re; AK­P’­nin oy­la­rı eri­yor, bı­ra­kın Baş­kan­lık ha­ya­li­nin ger­çek­leş­me­si­ni, tek ba­şı­na ik­ti­dar bi­le ola­ma­ya­ca­ğı gö­rü­lü­yor.
AK­P’­nin gü­cü­nü sür­dü­re­bil­me­si için HDP’­nin mut­la­ka ba­raj al­tın­da kal­ma­sı, mil­li­yet­çi oy­la­rın da MHP’­ye git­me­si­nin ön­len­me­si ge­re­ki­yor.
Tab­lo böy­le­si­ne net...

* * *

İş­te bu çok kri­tik sü­reç­te te­rör bir­den­bi­re tır­ma­nı­yor, va­li­ler ye­ni ma­sal­lar an­lat­ma­ya baş­lı­yor!
Ya­şa­dı­ğı­mız kor­kunç olay­lar “Al­lah he­pi­mi­zi da­ha ma­ni­dar ge­liş­me­ler­den ko­ru­su­n” de­dir­ti­yor...