Bü­lent Arınç, Me­lih Gök­çek için “An­ka­ra­’yı par­sel par­sel sat­tı... Gök­çe­k’­le 100 ay­rı ko­nu­yu se­çim­den son­ra ko­nuş­mak is­te­ri­m” der­ken, ak­lı­ma ne gel­di bi­li­yor mu­su­nuz?
2008 yı­lın­da “Tür­ki­ye ba­ğır­sak­la­rı­nı te­miz­li­yo­r” de­yi­şi!...

* * *

Ha­tır­la­ya­cak­sı­nız,
Kum­pas ope­ras­yon­la­rı kap­sa­mın­da Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’nin de­ğer­li ko­mu­tan­la­rı ev­le­rin­den alı­nıp bi­rer bi­rer tu­tuk­la­nır­ken Bü­lent Arınç bir te­le­viz­yon prog­ra­mın­da “Tür­ki­ye iyi bir nok­ta­ya gi­di­yor. Bu sı­kın­tı­lar, san­cı­lar bir ta­raf­tan do­ğum san­cı­sı­dır. Bir ta­raf­tan da ba­ğır­sak­la­rın te­miz­len­me­si­di­r” de­miş­ti.
Böy­le­ce pa­ra­le­lin ope­ras­yon­la­rı­na ar­ka çık­mış­tı.
Ay­nı Arınç, şim­di ay­nı pa­ra­lel ya­pı­ya Me­lih Gök­çe­k’­in An­ka­ra­’yı par­sel par­sel sat­tı­ğı­nı id­di­a edi­yor.
Onu yol­suz­luk yap­mak­la suç­lu­yor.
Bir ba­kı­ma “Tür­ki­ye­’nin ba­ğır­sak­la­rı­nı yol­suz­luk­lar­dan te­miz­le­me­si ge­rek­ti­ği­ni­” söy­lü­yor.
Bu söz­le­ri, o gün­le­ri ha­tır­la­yan­la­ra “ne­re­den ne­re­ye­” de­dir­ti­yor.

* * *

Bü­lent Arınç si­ya­si gö­rüş­le­ri­ne as­la ka­tıl­ma­dı­ğım, ki­mi za­man di­le ge­tir­di­ği doğ­ru­la­rın ar­ka­sın­da du­ra­ma­yı­şı­nı, he­men çark edi­şi­ni eleş­tir­di­ğim bir po­li­ti­ka­cı­dır. Ama ak­çe­li ko­nu­lar­da da dü­rüst­lü­ğü­ne inan­dı­ğım bir si­ya­set­çi­dir.
Ha­ya­tım­da hiç kar­şı­laş­ma­dı­ğım Baş­ba­kan Da­vu­toğ­lu ise, ba­na gö­re Cum­hu­ri­yet ta­ri­hi­nin en ba­şa­rı­sız Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı­’dır.
Yan­lış ön­gö­rü­le­riy­le ül­ke­mi­zin ba­şı­na çok bü­yük be­la­lar aç­mış, ya­şa­dı­ğı­mız coğ­raf­ya­da Os­man­lı dev­let dü­ze­ni­ni in­şa ve ih­ya et­me ha­ya­li­nin pe­şin­de ko­şar­ken, Tür­ki­ye­’yi Or­ta­do­ğu ba­tak­lı­ğı­na sü­rük­le­miş­tir.
Ama bi­zim dü­rüst­lü­ğü­müz Se­za­r’­ın hak­kı­nı Se­za­r’­a ver­me­yi ge­rek­ti­rir.
Da­vu­toğ­lu da, yol­suz­luk şa­ibe­si­nin bu­laş­ma­dı­ğı en­der AK­P’­li­ler­den bi­ri­dir.

* * *

Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğa­n’­a ge­lin­ce...
Er ve­ya geç 17-25 Ara­lık ope­ras­yon­la­rıy­la or­ta­ya çı­kan yol­suz­luk buz­da­ğı­nın he­sa­bı­nı ver­mek zo­run­da ka­la­ca­ğı­nı bi­li­yor.
Bu ne­den­le her ne pa­ha­sı­na olur­sa ol­sun Baş­kan­lık re­ji­mi­ni ge­tir­me­yi, Tür­ki­ye­’yi, tüm yet­ki­le­ri elin­de top­la­ya­ca­ğı tek adam yö­ne­ti­mi­ne ta­şı­ma­yı is­ti­yor.
Açı­lım sü­re­ci­nin mil­li­yet­çi oy­la­rı MHP’­ye kay­dır­dı­ğı­nı, Kürt seç­men­ler­den ge­len AKP oy­la­rı­nın da HDP’­ye git­mek­te ol­du­ğu­nu gö­rü­yor.
Bı­ra­kın Baş­kan­lık ana­ya­sa­sı için ge­re­ken 400 mil­let­ve­ki­li­ni, AK­P’­nin tek ba­şı­na ik­ti­dar ola­bi­le­cek mil­let­ve­ki­li sa­yı­sı­na ula­şa­ma­ma­sın­dan kor­ku­yor.
Bu ne­den­le “Kürt so­ru­nu yok­tu­r” di­ye­rek, açı­lım sü­re­ci­ni don­dur­du­ğu me­sa­jı­nı ve­ri­yor.
Bu söz­ler­le “ça­tış­ma­sız­lı­ğın so­na er­me­si­ni bi­le gö­ze al­dı­ğı­” al­gı­sı­nı ya­ra­tı­yor.
Par­ti üze­rin­de­ki gü­cü­nü sür­dü­re­bil­mek için, mil­let­ve­ki­li aday­la­rı­nın bü­yük ço­ğun­lu­ğu­nu be­lir­le­mek­te ıs­rar edi­yor.

* * *

Da­vu­toğ­lu ise, açı­lı­mın de­vam et­me­si, ve­ri­len söz­le­rin tu­tul­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni dü­şü­nü­yor.
Ak­si tak­dir­de Ekim ayın­da ya­şa­nan kal­kış­ma­nın da­ha şid­det­li­siy­le kar­şı­laş­mak­tan, si­lah de­po­su ha­li­ne ge­ti­ri­len Gü­ney­do­ğu kent­le­rin­de ça­tış­ma­la­rın baş­la­ma­sın­dan, hat­ta ayak­lan­ma­dan kor­ku­yor.
Eko­no­mi­de­ki kö­tü gi­di­şin kri­ze dö­nüş­me­sin­den kay­gı du­yu­yor..
Çev­re­si­ne “Mil­let­ve­ki­li aday­la­rı­nın bü­yük ço­ğun­lu­ğu­nu ben be­lir­le­ye­ce­ği­m” de­di­ği öne sü­rü­lü­yor.
An­ka­ra ku­lis­le­rin­de onun ve ba­zı ba­kan­la­rın Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğa­n’­la yol ay­rı­mı­na ge­le­bi­le­cek­le­ri bi­le ko­nu­şu­lu­yor.

* * *

Ba­kın Bü­lent Arın­ç’­a...
Ne­re­den ne­re­ye de­ğil mi?
Da­ha du­run...
Ken­di­ni­zi bü­yük şaş­kın­lık­la­rı ya­şa­ma­ya ha­zır­la­yın...