Tam 2002 seçimine gidilirken... İsmail Cem parti kurdu, Ecevit’in boşluğunu doldurmak için umut oldu. O da ne? ABD’den paraşütle memlekete indirilen Kemal Derviş “ben de varım” dedi, işin içine daldı, n’ooluyor demeye kalmadan “ben artık yokum” dedi, çarşı karıştı, moraller allak bullak, kaçan kaçana tabii... Meclise girmesine kesin gözüyle bakılan parti ölü doğdu, İsmail Cem bertaraf oldu.

*

Tam 2002 seçimine gidilirken... Cem Uzan parti kurdu. Merkez sağda yeni simalara öylesine ihtiyaç vardı ki, sadece üç aylık çalışmayla langırt diye yüzde yedi’yi geçti, faktör oldu. Derhal hızar çalıştı, Cem Uzan’ı biçti, mallarına el kondu, yurtdışına kaçmak zorunda kaldı.

*

Tam 2007 seçimine gidilirken... Mehmet Ağar ile Erkan Mumcu ortaklık kurdu, merkez sağda çekim alanı yaratılmıştı, barajı rahat rahat aşıyorlardı, mecliste dört parti olacaktı, tarih başka türlü akacaktı. Bi katakulli kardeşim, darmadağın, ikisi de imha oldu.

*

Tuncay Özkan, cumhuriyet mitinglerinde başı çekiyordu, sahibi olduğu televizyon kanalıyla aktif rol oynuyordu. 2007 seçiminden hemen sonra parti kurdu, parti kurduktan hemen sonra hapse tıkıldı.

*

Doğu Perinçek, yeterince oy alamıyordu ama, televizyonda haber bülteni yönetenler bilir, izlenme oranı en yüksek parti lideriydi. Cumhuriyet mitinglerinde ilgi odağı haline gelen Türkiye Gençlik Birliği de fena can sıkıyordu. 2007 seçiminden sonra tutuklandı.

*

Tam 2009 seçimine gidilirken, tam “açılım süreci” arefesinde... Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopteri düştü. Herkesin telefonu dinleniyordu, herkesin o anda nerede olduğu biliniyordu, kokpitteki gazeteci 155 Polis İmdat’ı arıyor, saatlerce sinyal yayınlıyordu, köylüler dizlerini döve döve yanlış yerde arama yapıldığını söylüyordu, nafile... İş işten geçene kadar bulunamadı.

*

Tam 2010 referandumuna gidilirken, 2011 genel seçim kadrosunun şekilleneceği CHP kongresine sadece bir hafta kala... Manevi suikast işlendi, Silivri’ye gönderilemeyen Deniz Baykal, evine gönderildi.

*

Tam 2011 seçimine gidilirken... MHP’yi hedef alan faili meçhul belaltı kasetleri patladı, oy patlaması beklenirken, püskevit gibi dağıtıldı.

*

Açın haritayı lütfen... Sibirya’dan Patagonya’ya, Tanganika’dan Alaska’ya, Alplerden Antillere kadar, son 12-13 senede, siyaset sahnesinde bu kadar “tesadüf” yaşayan bi başka ülke var mı?

*

Ve, tam 2015 seçimine gidilirken, hâlâ merak eden “bakarkör”ler var... Acaba CHP’ye tezgah kurulacağı iddiasının aslı astarı var mı?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beraber Yürüttük Biz Bu Yollarda’yı imzalamak için, bugün saat 13’te Eskişehir Espark D&R’deyiz.