Bazıları dudakların karakterin bir yansıması olduğundan bahseder. İnce dudaklar, neşesizlik ve cesaretsizliğin göstergesidir. Kenarları sarkan dudaklar ise üzüntü, ağrı ve memnuniyetsizliği temsil eder. Kuru ve çatlak dudaklar, hastalık belirtisi olarak kabul edilir. Dolgun ve nemli dudaklar ise sağlık belirtisidir...

Dudaklarda yaşlanma sonucu oluşan farklılıklar kadınlar tarafından hemen fark edilir. Dudaklardaki yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmak kadınları çok mutlu eder. Yaşlılıkta sadece dudaklar incelmez, dişler ve çene de ufalır. Diş ve çenenin de düzeltilmesi gerekebilir. Ayrıca ileri yaşlarda dudak kenarlarına dövme ile kontur yapılması da çok faydalıdır çünkü bu uygulamayla dudak daha dolgun görünür. Yaşlandıkça üst dudak düşer ve burunla dudak arasındaki mesafe uzar ve bu bölüm sarkar. Üst dudakta oluşan kıvrımlar ve sarkma kuvvetli bir asitle (TCA veya Exoderm) yakılarak kısa sürede giderilir.

ziya-saylan-sli-5

Dudak büyütme uygulamaları sadece seksi dudaklar yaratmak amacıyla yapılmaz. Özellikle yönetici statüsündeki kadınlar bir güç işareti olarak kalın dudak ister. Bazılarına göre alt dudak seks, üst dudak ise güç sembolüdür.

KALICI DOLGUYA DİKKAT!


Dolgu maddeleri ile dudaklar kolayca büyütülür. Ancak sadece dudakları büyütmek sorunu çözmez. Dudak kenarındaki sarkmaları, üst dudak kırışıklarını ve ağız kenarındaki kıvrımları da aynı şekilde doldurmak gerekir. Gerekirse, lazer veya asit desteğiyle dudak çevresi yüz derisi de gençleştirilmelidir. Kenarları sarkmış olan dudaklar kişiyi kederli ve yaşlı gösterir. Bu durum dolgu maddeleriyle dudak köşeleri doldurularak düzeltilir. Kalıcı dudak dolgusu ise kalıcı problem demektir. Dolgu sürecinde bir hata olursa, dudaklar asla affetmez...

ziya-saylan-sli-3

Piyasada dudaklarda kullanılan birçok dolgu maddesi mevcuttur. En güvenilir olanı hyaluronik asittir çünkü antidotu mevcuttur ve beğenmezseniz antidotu enjekte ettirip dolguyu eritebilirsiniz. Bu işlem ihtimali, doktorun da garantisidir. Dudak dolgusunun ömrü üç ve altı ay arasında değişir ve yan etkisi çok azdır. Ağız, hareketli ve kan deveranı iyi olan bir organ olduğundan enjekte edilen madde çabuk kaybolur.

YAĞ DOKUSU ARTIK KULLANILMIYOR


Senelerce hastanın kendi yağ dokusunu dudak dolgusu olarak kullandık ama hem yağın vücuttan alınması hem de hazırlanıp dudağa enjekte edilmesi zor olduğundan artık bu yöntem pek kullanılmıyor. Dudaklara uygulanan yağ dolgusunun hiçbir avantajı yoktur. Akrilamidler (bir çeşit Uhu veya Patex türü sıvı zamk) ve silikon, dudaklarda sertleşmeye neden olur ve ördek ya da tavşan dudağı dediğimiz görünüm ortaya çıkar. Bu gibi durumlarda hasta su içerken ağzının kenarlarından sular akar, kaşıkla çorba içemez ve o, u harflerini söyleyemediğinden konuşma bozuklukları ortaya çıkar. Kalıcı dolgu maddeleri her zaman dudakta sertliklere neden olur.

ziya-saylan-sli-4

Amerikalı sanatçı Farah Abraham’da dudak dolgusu sonrası alerji meydana gelmiş. Dudağınıza her maddeyi sıktırmayın, bildiğiniz doktora gidin ve mutlaka panzehiri (antidotu) olan bir dolgu seçin!

ziya-saylan-sli-8

Ünlüler arasında bilinen en güzel dudaklar Angelina Jolie’ye aittir. Ancak Jolie melezdir ve dudakları tamamen doğaldır. Dolgu maddesiyle Angelina’ya benzer dudak boyutlarına ulaşılabilinir ama bu görünüm geçici olur.

TECRÜBELi BiR UZMANA GiDiN


Dudak dolgusu uygulaması fazla zaman almaz ve dudaklarınız bir krem ile uyuşturulduktan sonra 10-15 dakikada doldurulur. Yani çalışıyorsanız, öğle paydosunda bile dudaklarınızı güzelleştirebilirsiniz.

ziya-saylan-sli-2

Dudaklar dolgudan sonra bir, iki gün şiş kalabilir. Dudakları soğutmak ve şişleri indiren kremler sürmek oldukça faydalıdır. Güzel dudaklara sahip olmak istiyorsanız dolgu için tecrübeli bir doktora gitmeniz gerek.