Bazı kadınlar dizleri kalın diye etek giymez, devamlı pantolonla dolaşır. Halbuki dizlere yağ emme operasyonu uygulandığında mükemmel sonuçlar elde edilebilir. Bu uygulamanın avantajı; dizlerden yağ emilince sarkma sorununun yaşanmamasıdır. Asla unutulmaması gereken, diz yağlarının diyet ve sporla yok edilememesidir.

Başarıyla sonuçlanan bir kilo verme döneminden sonra dizlerin iç kısmındaki yağlar daha fark edilir hale gelir. Bazen zayıf bünyelilerde bile, dizlerin iç kısımlarında doğuştan yağ topakları olduğu gözlemlenir. Diz ve gıdıda toplanan yağlar diyet ve spora dirençlidir. Yağ eriten iğneler, dışarıdan uygulanan radyo frekans ve lazerle belirli oranda bir başarı elde edilse de bu sorunla ilgili bilinen en kesin çözüm yağ emmedir.

BİRÇOK KADININ SORUNU


Bacaklarını saklayan kadınlar özel ve meslek hayatlarında sırf bu nedenle problem yaşar. Dizden yağ emilince bölgedeki yağlar azalır ama iyi bir yağ emme operasyonundan sonra estetik olarak dizin iç kısmı dümdüz olmamalıdır çünkü bu formdaki dizler estetik görünmez, cerrah mutlaka hafif bir kıvrım bırakmalıdır. Çünkü kadınlar kıvrımlardan oluşur…

GIDI VE DiZ


Gıdı ve dizde bulunan yağlar sadece yağ emme işlemiyle giderilir. Bu bölgelerden yağ emilince sarkma ve engebe oluşmaz. Burada en büyük avantaj derinin kalın olmasıdır. Yurtdışında yağ emme uygulaması muayenehanede lokal anestezi altında yapılır. Avantajı, hastanın ameliyat sırasında ayağa kalkabilmesi, yerçekimi etkisi altında tam olarak yağların yerinin görünmesi ve tam o noktada bulunan yağların emilebilmesidir. Uyutulmuş hasta masaya yatınca yağ arkaya kaçar ve cerrah dikkat etmezse yağ olmayan yeri emerek çukur oluşumuna neden olabilir.

ziya-saylan-sli-3

MUCiZEYi YARATAN MiNiK BORULAR


Dizden yağ emilirken mucizeyi yaratan iki milimetre çapındaki metal, mini borulardır. Bu mini yağ emme boruları sayesinde daha önceden bacaklara verilen özel bir sıvı sayesinde yağ dokusu parçalanır ve kolayca emilir. Günümüzde yağ emme boruları ince olduğundan doku parçalanması, çöküntü, kanama ve ağrı çok az rastlanan şikayetlerdir. Hasta  dört gün içinde sosyal yaşantısına ve işine dönebilecek duruma gelir.

Diz içindeki deri kalındır. Bu bölgede çukur ve sarkma olmaz. Ameliyat oldukça basittir ve iyileşme süreci çok kısa sürer.

GENELLiKLE DiKiŞ GEREKMiYOR


Dizden yağ emerken yapılan kesiler ufaktır. Yani dikiş alma acısı da yaşanmaz. Mini borular o kadar incedir ki ufak bir enjektörle, herhangi bir pompa veya makine olmadan yağlar kolayca emilir. Enjektörle emilen yağlar pompalarda kirlenmediği için daha sonraları dolgu ve kök hücre amaçlı olarak da kullanılır. Ameliyattan iki gün sonra yürüyüşlere çıkabilir, kısa mesafelerde araba kullanabilirsiniz.

ziya-saylan-sli-2

Tek tavsiyem, otururken bacaklarınızı sehpanın üzerine yani yukarı koymanızdır. Hareket halinde adale pompası çalıştığından bacaklar şişmez ama oturunca vücut sıvıları daha aşağıda bulunan noktalarda birikir ve ayaklar şişmeye başlar. Ameliyattan beş ya da altı gün sonra yüzebilir, hatta spor yapabilirsiniz. Piyasada ticari firmaların reklamını yaptığı lazer ve ultrasonla yağ emmenin birçok zararı vardır.