Kanınızdan elde edilen onarıcı hücrelerle gençleşme yöntemi estetik dünyasının en son ve yaygın buluşlarından biri. Bu sayede yüz derisi geriliyor, lekelerle kırışıklar azalıyor ve yüz gençleşiyor. PRP denilen bu yöntemi kullanan doktorlar, yöntemi uygulamadan önce cildi önce zımparalayıp temizliyor. Daha sonra özel bir sıvı az acı ile ve minik iğnelerle deri altına veriliyor. Cildinizin uygulama öncesi temizlenmesi, zımparalanması ve özel karışımlarla detoks edilmesi şart yoksa PRP etkili olmuyor.

Parmağınızı kesiyorsunuz, kan akıyor sonra pıhtılaşıyor ve hiçbir şey sürmeseniz bile yara kabuk bağlayıp bir süre sonra iyileşiyor. İşte bu gelişmenin nedeni, kanın içinde var olan büyüme hormonları. Kendi kanınızla güzelleşmenizi sağlayan PRP (Platelet Rich Plazma - Platelet/Trombosit Yönünden Zenginleştirilmiş Plazma) uygulaması ise çok basit. Koldaki damardan alınan bir tüp kan santrifüjle ayrıştırılıyor. Geriye kalan büyüme hormonları ve plazma yoğunlaştırılıp cilde verildiğinde içindeki büyüme hormonlarının onarım özelliği sayesinde yüze verilince kırışıklıklar azalıyor, saç derisine verilince saç çoğalıyor...

PRP uygulaması kendi kanınızla yapıldığı için herhangi bir tehlike söz konusu değildir. Hastalar da bu yöntemi kendi kanları kullanıldığı için sorgusuz olarak kabullenmektedirler. Diğer dolgu maddelerinde gözlemlenen sertlikler, enfeksiyonlar ve alerjiler bu yöntemde meydana gelmez. Uygulamalar bir ve dört hafta arayla yapılmalıdır. Çünkü yara iyileşmesi süresi 7 ve 28 gün arasıdır. Altı seanstan sonra bir iki yıl beklenir ve uygulama tekrarlanır çünkü yaşlanma devam eder. PRP yaz-kış uygulanabiliyor.

ziya-saylan-sli-3

İĞNEDEN KORKANLARA MÜJDE


Günümüzde kan artık yüze enjekte edilmeyip ‘dermaroller’ denilen ufacık iğneli silindirlerle deriye adeta yerleştiriliyor. Uygulamaya geldiğinizde ilk olarak cildiniz kum zımparası ile temizlenir ve üstteki ölü deri tabakaları alınır, radyo frekans dalgası ile kolajen dokunuz artırılıp, dolgularınız ve botoks iğneleri yapılır. Daha sonra da özel asitlerle yüz deriniz hafifçe yakılarak inceltilir, aksi takdirde cilde uygulanacak olan PRP’nin cildin içine girmesi zorlaşır. Son olarak cildinize PRP sürülüp bir dermaroller aletiyle onarıcı kök hücreler yüz derinize aynen bir çiftçinin yaptığı gibi ekilir. İki, üç saat yüzünüze su ve sabun değmemelidir. Meydana gelen kızarıklık da en geç üç saat içinde kaybolur. Senelerdir hastalara kendi kanları tedavi amaçlı olarak alerjilerde, iyileşmeyen yaralarda, anti-aging amaçlı olarak zaten verilmekteydi, bu sadece yeni bir uygulama alanı. Ayrıca yüzünüzü gerdirseniz bile hiçbir yüz germe ameliyatı cildin kalitesini düzeltmez, bu nedenle PRP yüz germe ameliyatlarıyla beraber sıklıkla uygulanan bir yöntemdir.

ziya-saylan-sli-2

AYNI ZAMANDA BİR ANTI-AGING İLACI


Sadece gençlik ve güzellik için değil, hastalık tedavilerinde bile kullanılan bu yöntemle kendi kendinizi onarabiliyorsunuz. En son yayınlanan bilgilere göre, kalp bypass’ı olanlarda karaciğer rahatsızlığı olanlarda, şeker hastalarında damardan verilen PRP ve onarıcı kök hücreler gidip o organlarda yeni kan damarları oluşumunu sağlayıp kan dolaşımını düzeltiyor. Böylece kalp krizinden zarar görmüş kalp adalesi ve karaciğer dokusu onarılıyor.

Tarih boyunca gençliğin sırrının kanda olduğuna inanılmıştır. Kanda bulunan kök hücrelerin bizim genetik şifremizi sakladığı artık günümüzde de bilinen bir gerçektir.