Ali GÜLEN/FRANKFURT
Avrupa’da 16 ülke arasında oynanan ortak “Eurojackpot” adlı loto- şans oyununda, 50 milyona dayanan ikramiye Almanya’da Türkler’in çok yoğun bulunduğu Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ne çıktı.

FOTO: DHA - EUROJACKPOT TÜRK BÖLGESİNE GİTTİ. 50 MİLYON EURO'YU BİR TÜRK KAZANMIŞ OLABİLİR


Dortmund, Düsseldorf, Essen, Köln gibi Türkler’in yoğun olduğu eyalette bu parayı bir kişinin kazandığı açıklandı. Talihlinin 11, 14, 25, 44, 45 sayılarını doğru bildi, tam rakamı kazanmasını sağlayan 5 ve 6 yedek sayılarını da işaretlediği açıklandı. Böylece, Türkler’in yoğun olduğu bölgede yaşayan bu kişi 50 milyon Euro’nun sahibi oldu.

 

EYALETTE REKOR KIRILDI
Bu rakamın, bugüne kadar Almanya’da kazanılan en büyük ikramiye olduğu ve rakamın da tam tamına 49 milyon 685 bin 851 Euro’yu bulduğu açıklandı. 50 milyon Euro’ya yakın olan bu rakam, eyaletteki en büyük loto rakamı olarak da tarihe geçti.

Eurojackpot, Avrupa'da 16 ülkenin loto idarelerinin ortaklaşa düzenlediği bir şans oyunu ve bundan tüm ikramiyeyi azanmak için 50 sayı arasından beş tuturmak, ayrıca 10 yedek sayının da ikisini doğru bilmek gerekiyor.

 

ALMAN LOTO’SUNU SOLLADI
Kısa sürede Alman Loto’sunun papucunu dama atan Eurojackpot’a katılan ülkeler ise şunlar;  Hırvatistan, Çek Cumhuriyet, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Hollanda, Norveç, Slovenya, İspanya ve İsveç.