Brüksel'de Türkiye ve AB arasında 33 nolu faslın açılması için düzenlenen konferans öncesinde, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.

[caption id="attachment_1297707" align="aligncenter" width="720"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı Ömer Çelik ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın katıldığı konferansta 33 nolu Mali ve Bütçesel Hükümler başlıklı faslın açılmasına karar verildi.

ALMANYA VE HOLLANDA'DA TÜRK BAYRAKLI DESTEK


Almanya’nın başkenti Berlin’in en önemli sembollerinden tarihi Brandenburg Kapısı, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısı sonrasında Türk bayrağının renklerine büründü.

brandenburg1

Berlin Eyaleti Başbakanı Michael Müller'in aldığı kararla "kardeş şehir" İstanbul ile dayanışma içinde olunduğunu göstermek amacıyla Berlin'deki tarihi Brandenburg Kapısı bu akşam Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam´ın Dam Square meydanında bulunan Amsterdam Kraliyet Sarayı duvarına da havalimanı saldırısı sonrası Türkiye ile dayanışma için Türk bayrağı yansıtıldı.

[caption id="attachment_1297754" align="aligncenter" width="1024"]Dam Square'da Türk bayrağı Dam Square'da Türk bayrağı[/caption]