Vietnam'ın başkenti Hanoi'de yenilen yemekte ikilinin bira içtiği gözlenirken, Anthony Bourdain durumu Twitter adresinden paylaştı. "Alçak plastik tabure, ucuz ama lezzetli noodle'lar, soğuk Hanoi birası" diye yazan Bourdain'in bu paylaşımı sadece twitter'da 3 bin 600 retweet aldı.

YAKLAŞIK 18 LİRA

Yemekte ne konuşulduğu açıklanmazken, ikilinin biranın dışında sebze ağırlıklı beslendiği görüldü. Restoranda bulunan diğer Vietnamlılarla birlikte yemek yiyen ikilinin rahat halleri fotoğrafa da yansıdı. Hesabın 6 dolar (yaklaşık 18 lira) tuttuğunu belirten Bourdain, yemeği Obama'ya ısmarladığını açıkladı.

bourdain-obama

60 bin ABD askerinin 1963-1973 yılları arasında öldüğü Vietnam'ın başkentinde verilen bu fotoğrafın tarihi önemi ise Dünya kamuoyunun dikkatini çekti.

KİMSE ONLARIN FARKINA VARMADI

Bourdain ile Obama'nın yemek yediği masanın etrafındaki masada oturup yemek yiyen diğer müşterilerin, yan masalarında kimin oturduğundan habersiz oldukları gözlendi. Dışarıda ise görüntü alabilmek için onlarca gazetecenin ve halktan pek çok kimsenin oluşturduğu yoğun bir kalabalık vardı.

Foto: Reuters Foto: Reuters


MUNTAZAM YİYECEKLER

İkilinin akşam yemeği menüsünde yer alan yiyecekler de sosyal medyada oldukça dikkat çekti ve merak uyandırdı.
Domuz eti ve pilavdan oluşan Vietnam'a özgü ana yemekler, yeşillik eşliğinde sunulmuştu, yanında ise Hanoi birası servis edildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları sunumun çok simetrik yapılmasına dikkat çekti.

BAŞKANIN CHOPSTICK KULLANMA YETENEĞİ

Anthony Bourdain, Obama'nın chopstick (yemek çubuğu) kullanımındaki başarısını da övmekte gecikmedi.  Sosyal medyada da herkes Bourdain'e bu konuda hak vererek, "Eğer hatalı kullansaydı bu çok büyük bir kabalık ve saygısızlık olurdu"  dendi.

PLASTİK TABURELER VE HANOI BİRASI

Yemek masasındaki detayları incelemek, Vieatnam'daki günlük yaşama dair bilgiler vermiş oldu. 'Fazladan ve gereksiz ihtişam yerine samimi bir sohbet eşliğinde yemek yemek çok daha keyifli' yorumları yapılırken, çoğunluk Obama'nın hangi bira markasını tercih ettiğini öğrenmek istedi.

bourdain-obama

NOODLE ÜZERİNE KONUŞMALAR

En çok sorulan sorulardan biri de, dünyanın en güçlü lideri ile dünyanın en iyi şefinin ne hakkında konuşuyor olabileceğiydi. Sosyal medya kullanıcıları dünya barışından yemek krizine, Donald Trump'tan unicornları bulmaya kadar pek çok şey konuşulmuş olabilir yorumları yaptı. Yemeğin ne kadar sürdüğü bilinmezken, bazı yemek uzmanları ise menüdeki gibi bir yemeği bitirmenin 10 dakikadan az süreceğini belirtti.

PEKİ FOTOĞRAF NE İÇİN?

Obama, ABD'nin Vietnam'a uyguladığı silah ambargosunun kalkacağını duyurduktan kısa bir süre sonra Bourdain ile bu yemeğe oturdu. Pek çok kişi bu yemeğin ünlü şef Bourdain'in bir programı için gerçekleştiğini ve fotoğrafların da bu amaçla çekildiğini öne sürdü.

Foto: Reuters Foto: Reuters