Kirby, Yıldırım'ın açıklamalarına ilişkin "Bu kürsüden daha önce de birçok kez söyledim. Biz YPG'ye mühimmat, silah ya da başka malzemeler vermiyoruz, PKK da terörist bir grup" dedi.

Günlük basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kirby, Suriye'de Türk askerleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin attığı Twitter mesajı ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi.

"Biz tüm koalisyon güçlerinin ortak düşman olan IŞİD'e odaklanmalarını istiyoruz. Buradan savaş alanına, kimin nereyi alacağına ilişkin bir değerlendirme yapmayacağım. Biz tüm koalisyon üyelerinin, içinde Suriyeli güçler, Türkiye ve öteki ülkeler de olmak üzere, koordine edilmemiş ve koalisyon planının bir parçası olmayan askeri etkinliklere daha az odaklanmalarını, koalisyonun planı olan IŞİD'i yok etme planına daha çok odaklanmalarını istiyoruz"

John Kirby, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, ABD'nin YPG ile işbirliğine dikkat çekerek "Bir terör örgütüne alan mı yaratmaya çalışıyorsunuz, bir terör devleti mi kurdurmaya çalışıyorsunuz, terör kantonu mu kurdurmaya çalışıyorsunuz" sözleriyle ilgili soruya, "açıklamaları duymadığı gerekçesiyle" yanıt vermekten kaçınarak şöyle konuştu.

"Bu sözleri görmeden değerlendirme yapmayacağım. Ancak şurası belli ve açık ki, IŞİD'e karşı koalisyonun lideri ABD, bu örgütü yenmek için zaman, enerji, güç ve yetenek yatırımı yapıyor. Bizim terörle mücadele çabalarımızın başarıya ulaştığını gösteren uzun kayıtlarımız da bulunuyor."