Teksas yerel medyası Scalia’nın ölüm sebebi olarak doğal sebepleri gösterdi. Yerel basında, Scalia’nın av için hafta sonu Teksas’a geldiği ve burada uykusunda öldüğü belirtildi. Ancak Teksas Valisi Greg Abbott, Scalia’nın öldüğünü yazılı açıklama ile duyurdu.



Foto: Reuters


ABD eski başkanlarından Ronald Reagan’ın 1986 yılında Yüksek Mahkeme’ye atadığı Yargıç Scalia, muhafazakar duruşu ile tanınıyordu.

OBAMA, YERİNE ATAMA YAPABİLECEK Mİ?


Başkan Barack Obama’nın görev süresi bu yılın sonunda doluyor. Yüksek Mahkeme’ye başkanın aday gösterdiği bir isim, Senato’nun onayı ile kabul edilmesi durumunda atama yapılmış oluyor.

Obama’nın Scalia’nın yerine göstereceği aday konusunda özellikle seçim yılı olması nedeniyle Cumhuriyetçi Parti’den şiddetli eleştirilerin geleceği tahmin ediliyor.

Foto: Reuters


Yüksek Mahkeme’de muhafazakar yargıçlar ile liberal kanat arasında 5'e karşın 4 üstünlük sözkonusuydu. Scalia’nın ölümü ile iki kanat arasında denge sağlanmış durumda. Obama’nın Yüksek Mahkeme için aday göstereceği ismin de liberal olması bekleniyor.

SENATO ÇOĞUNLUK LİDERİ McCONNELL: 2017 BEKLENMELİ


Senato Çoğunluk Lideri olan Cumhuriyetçi Partili Mitch McConnell, Yüksek Mahkeme'ye yeni yargıç atanması için başkanlık seçiminin beklenmesi gerektiğini söyledi.

McConnell yaptığı açıklamada, "ABD halkının yeni Yüksek Mahkeme yargıcının seçiminde sesi olmalı. Yüksek Mahkeme'deki boşluk yeni başkan seçilene kadar doldurulmamalı" dedi.

CİHAN