Garibgol isimli küçük kız babası tarafından 55 yaşındaki bir adama satıldı.

Düğünden sonra bazı akrabaların yetkilileri uyarması neticesinde kızın babası ve Sayid Abdullah isimli 'damat' polis tarafından gözaltına alındı.

Düğün karşılığında keçi, pirinç, çay, şeker aldığı iddia edilen baba polise verdiği ifadede, ailesini doyurmakta zorluk çektiğini, aileden bir boğaz eksileceği için kızını evlendirdiğini anlattı.

garib3İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, baba ayrıca, kızı 18 yaşına girmeden damadın ona elini sürmeyeceğine söz verdiğini de ifadesine ekledi.

Düğünden sonra minik kızı Ghor eyaletindeki akrabalarının evine götüren damat, Garibgol'ü kızı olarak tanıttı. Ancak durumdan şüphelenen akrabalar polise haber verdi.

Akrabalar polise yaptıkları şikayette Sayid Abdullah'ın küçük kızı soyduklarını gördüklerini anlattılar ve böylece yaşananlar ortaya çıktı.

Kızın babası tutuklandı ve çocuk annesine geri verildi. Basına yansıyan bir videoda babanın öfkeli kadınlar tarafından dövüldüğü görüldü.

Birleşmiş Milletlerin beş yıl önceki verilerine göre Afganistan'da kadınların yüzde 46.4'ü 8 yaşlarına gelmeden önce evlendiriliyorlar. Afganistan'da yasal evlilik yaşı kadınlarda 16, erkeklerde ise 18.