Yetkililer, Suriyeli bir sığınmacının, açık hava müzik festivalinin düzenlendiği bölgenin yakınlarında bomba patlattığını açıkladı.

Patlama sonrası Suriyeli göçmen ölürken, 12 kişi de yaralandı. 3 kişinin sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, 27 yaşındaki şahsın festivale girmesine izin verilmeyince, sırt çantasındaki bomba düzeneğini patlattığını belirtti.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


Hermann, iki yıl önce Almanya'ya giren ve sığınma başvurusu reddedilen şahsa ülkesindeki durum dikkate alınarak geçici oturma izni verildiğini söyledi.

Hayatını kaybeden zanlının daha önce iki kez intihar teşebbüsünde bulunduğunu ve akıl hastanesinde kaldığını söyleyen Alman Bakan, "Bu adamın intihar planı yapıp yapmadığını ya da insanları öldürme niyetine sahip olup olmadığını bilmiyoruz" dedi.

2016-07-25T003159Z_2093842952_S1BETRNAPBAA_RTRMADP_3_GERMANY-BLAST FOTO: REUTERS


Festivalin düzenlendiği alandan yaklaşık 2 bin 500 kişi tahliye edildi.

Bu, bir hafta içinde Bavyera'da düzenlenen üçüncü saldırı...

18 yaşındaki İran kökenli Alman vatandaşı Ali David Sonboly, Münih şehrinde geçen Cuma bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı düzenlemişti. Olayda 4'ü Türk 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Geçen Salı günü, balta ve bıçakla Treuchlingen-Würzburg seferini yapan trene binen bir kişi, dört kişiyi yaraladıktan sonra polis tarafından öldürülmüştü.

Tren saldırısını IŞİD üstlenmiş, Münih'teki saldırganın ise örgütle bir bağlantısının olmadığı açıklanmıştı.

harita
PALALI SALDIRGAN DEHŞETİ


Öte yandan, Almanya'nın Stuttgart şehri yakınlarındaki Reutlingen'e palalı bir Suriyeli sığınmacı dehşet saçtı. 21 yaşında olduğu belirtilen saldırgan, önce tartıştığı 45 yaşındaki Polonyalı bir kadını öldürürken, biri Türk iki kişiyi de yaraladı.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


Alman medyasında yer alan haberlere göre; palalı saldırganın öldürdüğü kadın hamileydi.

2016-07-24T174909Z_2031419066_S1BETRLQVLAA_RTRMADP_3_EUROPE-ATTACKS-GERMANY FOTO: REUTERS


Yine haberlerde, zanlı ve kurbanın geçmişte tartışmanın yaşandığı bölgenin yakınlarında bulunan 'Mangal' adlı bir Türk restoranında çalıştığı yazıldı.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


Palalı saldırganı bir Türk gencinin aracıyla çarparak durdurduğu öne sürüldü.