Almanya’nın Münih kendi, akşam saatlerinde silah sesleriyle sarsıldı, saldırıya uğrayan Türkler "Abla kaç, kaç... Aman Allah'ım" diyerek kurşunlardan kaçmaya çalıştı. 10 kişiyi öldürüp intihar eden saldırgan, Olympia isimli alışveriş merkezindeki Mc Donalds'ın yanında önce bir yabancı ve büyük olasılıkla da bir Türk gencine küfür etmeye başladı. Bir görgü tanığı, siyah montlu, kot pantolonlu ve çizmeli iri-yarı saldırganın, "Pis yabancılar, yapancılar defolun" diye bağırıp ateş etmeye başladığını açıkladı. Görüntüleri yayınlanan bu saldırganın "Ben Alman'ım, burada doğdum" diyen ve Türk olduğu sanılan genci de vurdu. Saldırganın bir kişi olduğu açıkça görünüyor.

 

KAN DONDURAN DİALOG!
SÖZCÜ, saldırının detaylarına ulaştı. İşte saldırgan ile muhtemelen Türk olan ilk kurbanı arasında geçen diyalog; Bavyera aksınlı saldırgan: "Pislikler, silahımı doldurdum... Bizim bir liderimiz var..."; Türk genci: "Ben de Alman'ım, burada doğdum."... Ardından silah sesleri geliyor ve Türkçe "Abla kaç, abla kaç... Allah'ım" diye çığlıklar yükseliyor. Ölenlerden kaçının Türk olduğu belli değil.Saldırgan yakalanmamak için kendini vurdu.

 

 

TÜRKÇE BAĞIRDI: ABLA KAÇ, ABLA KAÇ

Bir amatör kamera tarafından yayınlanan görüntülerde de, saldırganın hedef aldığı guruptan birileri Türkçe bağırarak kaçmaya çalışıyor. Bir kadın Türkçe, "Abla kaç, abla kaç" ve "Allahım..." diye bağırıyor. Ancak bundan önce, Türk olduğu sanılan geçnle saldırgan arasında şu diyalog geçiyor.

- Bavyera aksanıyla konuşan saldırgan; Pislikler. Bu adil değil, pislikler... (sürekli küfür ediyor)...
- Türk ya da başka bir yabancı genç: Ne istiyorsun bizden? Ben burada doğdum, buralı bir Alman'ım...
- Bavyera aksanlı Alman: Benim tabancam var. Bak, doldurdum da geldim.
- Yabancı genç: Ben buradan sadece su alacağım...
- Bavyera aksanlı Alman: Bana bak pislik, bizim en azından bir liderimiz (Führer) var...

Ardından peş peşe silah sesleri yükseliyor...
Saat 17.50'de başlayan saldırı, bir kaç saat sonra saldırganın ölümüyle son buldu. Gece saat 22.30 sıralarında 10 kişiyi öldüren saldırganın, yakalanmamak için intihar ettiği açıklandı. Ölenlerdn kaçının Türk, kaçının Alman ya da yabancı olduğu bilinmiyor. Ancak saldırıdaki videodan sadece Türkler'in türkçe bağrışmaları geliyor..

[caption id="attachment_1326642" align="aligncenter" width="880"]FOTO: DHA FOTO: DHA[/caption]

GAR BOŞALTILDI, HALK EVE ÇEKİLDİ

Alman polisi ve basını uzun süre, saldırıyı terör saldırısı ya da islamcı grupların saldırısı gibi göstermeye çalıştı. Böyle olduğu anlaşıldıktan sonra da kesilikle "ırkçı motif" üzerinde durulmadı.

 

Teröre karşı özel birlikler olan GSG9 timleri operasyon için gelmişti ancak saldırganın öldüğü açıklanınca onlar geri dndü. İlk silah seslerinin ardından Münih Polisi tüm çevreyi kontrol altına aldı. Tren garı komple boşaltıldı. Halka „Meydanları boşaltın, sokağa çıkmayın. Evinizde kalın“ çağrısı yapıldı. Taksilere müşteri almamaları ve bazı bölgelere girmemeleri konusunda uyarılar gönderildi.

 

[caption id="attachment_1326643" align="aligncenter" width="880"]FOto: DHA FOto: DHA[/caption]

Önce saldırgan sayısının üç olduğu, uzun namlulu silahları bulunduğu iddiaları ortaya atıldı ancak hiçbiri doğrulanmadı. Olayın netleşmesinden sonra bir gezi için New York'a giden Alman İçişleri Bakanı Thomas de Meziere, ziyaretine başlamadan aynı uçakla dönüşe geçti.

 

[caption id="attachment_1326617" align="aligncenter" width="880"]FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU[/caption]

GAUCK: BİZİ DERİNDEN SARSTI

Cumhurbaşkanı Gauck da, bir mesaj yayınlayıp, "Münih'teki bu ölümlü saldırı bizi derinden sarstı. Ölenlere rahmet diliyor ve yakınlarının acısını paylaştığımızı bilmelerini istiyorum. Bütün kalbimle, insanları korumayı ve insanları yaşatmayı bir görev bildiğimizi açıklamak istiyorum" dedi.

 

[caption id="attachment_1326618" align="aligncenter" width="880"]FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU[/caption]

 

[caption id="attachment_1326645" align="aligncenter" width="880"]FOTO: DHA FOTO: DHA[/caption]