Almanya`nın Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşandığı iddia edilen taciz iddiaları ülke gündeminde ön plana çıktı. Detayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayan olayda çok sayıda kadın yılbaşı gecesi Köln Garı önünde bir grup erkek tarafından taciz edildiğini ve eşyalarının çalındığını öne sürüyor.

90 BAŞVURUDAN 15'İ CİNSEL TACİZ

Basına yansıyan haberlere göre, Köln polisine şu ana kadar 90 kadın şikayet başvurusu yaptı. Şikayetler arasında çanta, cep telefonu ve cüzdan gibi özel eşyaların çalınması kadar cinsel taciz şikayetleri de söz konusu. Süddeutsche Zeitung ve Kölner Stadt Anzeiger gazeteleri 15 taciz olayı olduğunu yazdı.

1000 KADAR GENÇ VARDI

Köln polisinin bildirdiğine göre Tren garı önünde bin kadar genç toplanarak yılbaşını kutlamak için toplandı. Alkolün etkisiyle kontrolden çıkan bazı kişiler kadınları çembere aldı, taciz etti ve eşyalarını çaldı. Köln Polis Müdürü Wolfgang Albers, taciz olayının ileri dereceye vardığını hatta bir kadının da tecavüze uğradığını söyledi.

GÖÇMENLER OLDUĞUNA DAİR HENÜZ KANIT YOK

Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker, polisin elinde kesin bilgi olmadığını belirterek, zanlıların göçmen kökenli oldukları yönündeki iddiaları doğru bulmadığını söyledi.

POLİS OLAYLA İLGİLİ GÖRGÜ TANIKLARI ARIYOR

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, saldırıyı yapan kişilerin sayısı 3 ile 20 kişi arasında değişiyor. İddialara bakılırsa saldırıyı yapanlar Kuzey Afrika kökenli. Köln Polis Müdürü Wolfgang Albers, bugün (Salı) yaptığı basın toplantısında saldırganlar hakkında henüz bilgileri olmadığını belirtti. Olayı aydınlatmaya çalışan Köln polisi görgü tanıklarının 0221229-0 nolu telefon ve ya poststelle.koeln@polizei.nrw.de email adresinden kendilerine ulaşmasını bekliyor.

MERKEL KONUYLA İLGİLİ SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Başbakan Angela Merkel de konunun yılbaşından bu tarafa giderek basının gündemine oturması üzerine, hükümet sözcüsü Steffen Seibert aracılığıyla yaşananları kınadı. Merkel`in Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker`i aradığını belirten Seibert, `iğrenç saldırılar konusundaki öfkesini dile getirdi ve saldırganların hak ettikleri sert yanıtı hukuktan alacaklarını dile getirdi` dedi.

Merkel`in sorumluların bulunmasını ve kökenine bakılmaksızın gereken cezaya çarptırılmasını istediğini de kaydeden Seibert, Merkel`in olayı takip etmeyi sürdüreceğini de vurguladı.

DHA