Türkiye, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki kanlı saldırılarla sarsılırken, dünya medyası terör eylemini "flaş gelişme" olarak dünyaya duyurdu.

Televizyonlar canlı yayınla 36 kişinin hayatını kaybettiği, 100'ü aşkın sivilin yaralandığı saldırıyı dakika dakika aktarırken, neredeyse tüm yayın organları haberi manşetlerine taşıdı.

Amerikan CNN: 3 intihar bombacısı, İstanbul havalimanını vurdu. Düzinelerce ölü.

İngiliz Daily Mail gazetesi, intihar saldırganını vurup düşüren polisi manşetine taşıdı. Haberde; 50'ye yakın kişinin hayatını kaybettiği, 147 kişinin yaralandığı aktarıldı.

İngiltere'nin en çok satan gazetesi The Sun da olayı internet sitesinin manşetinden duyuran yayın organları arasındaydı. Gazete, "İntihar bombacıları İstanbul havalimanına saldırdı. 36 kişiyi öldürdüler, 147 kişiyi yaraladılar" ifadesini kullandı.

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times, internet sitesinin manşetinden gelişmeleri şöyle duyurdu: "İntihar saldırıları İstanbul Havalimanı'ndan en az 36 kişiyi öldürdü."

Amerikan Washington Post gazetesi de "İstanbul havalimanındaki patlamada en az 36 ölü, 147 yaralı var" şeklinde aktardı.

Alman Bild gazetesi Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya sitesinin anasayfasının neredeyse tamamını ayırdı.

İtalyan La Stampa gazetesinin internet sitesinde, saldırganların kalabalığıa ateş açtığı bilgisi verildi.

Fransız Le Figaro gazetesi ise gelişmeleri dakika dakika verdiği haberinde, Atatürk Havalimanı'nda üç intihar saldırısının düzenlendiğini yazdı.