Yürek burkan fotoğrafta, bir yaşından büyük olmadığı sanılan bir bebeğin denizden çıkarılan cansız bedeni, Martin adlı Alman kurtarma görevlisinin kollarında görülüyor.

Reuters'ın haberine göre; söz konusu fotoğraf, Sea-Watch adlı kuruluş tarafından, Avrupalı yetkilileri göçmenler için güvenli koridorlar sağlamaya ikna etmek için servis edildi.

Minik bebeğin cansız bedenini kollarında taşıyan kurtarma görevlisine bir e-postayla ulaşıldı. Adının Martin olduğunu söyleyen ve soyadını vermeyen görevli, bebeği denizde gördüğünü ve kolları açılmış bir 'oyuncak bebek' gibi göründüğünü anlattı.

GÜNEŞ PARLAK AMA HAREKETSİZ GÖZLERİNDE PARLIYORDU


Martin sonrasını ise şöyle aktardı: "Bebeği kollarından yakaladım ve hafif bedenini sanki hâlâ sağmış gibi sakınarak hemen kollarıma aldım. Minik parmakları olan ellerini gökyüzüne uzatmıştı, güneş, onun parlak, dostça fakat hareketsiz gözlerinde parlıyordu."

FOTO: REUTERS/ Geçen hafta İtalya açıklarında bir göçmen teknesi alabora olmuştu. Dehşet anları, İtalyan donanmasına ait bir kurtarma teknesinden anbean kaydedilmişti.


Üç çocuk babası olan ve müzik terapisti olarak çalışan Martin, "Kendimi rahatlatmak ve bu akılalmaz, yürek parçalayan ana bir anlam vermek için şarkı söylemeye başladım. Sadece altı saat önce bu çocuk yaşıyordu" dedi.

İtalyan donanmasına teslim edilen minik bebek hakkında henüz pek bir şey bilinmiyor. Sea-Watch, yarı giyinik haldeki bebeğin cinseyeti hakkında net bir bilgi veremedi. Çocuğun anne-babasının da kazadan kurtulup kurtulmadığı bilinmiyor.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS

BÖYLE FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İSTEMİYORSAK...


Sea-Watch'tan fotoğrafla birlikte servis edilen açıklamada, böylesi olayların ardından AB liderlerinin denizde yaşanan faciaların önlenmesi için bulunduğu çağrıların ikiyüzlülükten ibaret olduğu belirtildi.

"Böyle fotoğrafları görmek istemiyorsak, bunları üretmeyi durdurmak zorundayız" ifadesinin yer aldığı açıklamada, Avrupya'ya "insan kaçakçılığını ve daha büyük trajedileri durdurmanın bir yöntemi olarak göçmenlere güvenli ve yasal bir geçiş için izin verilmesi" çağrısı yapıldı.

Minik bebeğin cansız bedeni, İtalya'nın güney kıyıları açıklarında cuma günü denizden çıkarıldı. Perşembe gecesi Libya'nın Sabratha kentinden denize açılan bir tekne alabora olmuştu.

İtalya'nın güneyinde Reggio Calabria limanına 45 ceset getirildi. Cansız bedenleri kıyıya taşıyan İtalyan donanma gemisi, aynı olayda 135 kişiyi de kurtardı.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS

AB-TÜRKİYE ANLAŞMASINDAN SONRA...


Göçmenler, AB ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın ardından Avrupa'ya geçmek için yeni yollar deniyor. En çok kullanılan rota ise geçen hafta 700 kişinin boğulduğu sanılan Akdeniz'den geçiyor. Ülkelerinde savaştan kaçan birçok insan, Libya üzerinden İtalya'ya ulaşmaya çalışıyor.

FOTO: DHA/ NİLÜFER DEMİR FOTO: DHA/ NİLÜFER DEMİR